Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

Hälsosamma alternativ för dina cravings

Halsosamma alternativ cravings - version 2

Att känna sig sugen på något är inget ovanligt eller konstigt. Ofta är det kroppens sätt att säga till att den behöver något specifikt näringsämne och då gäller det att lyssna och lyda. Men det är lätt hänt att man får sug på sådant som inte tillför kroppen någon egentlig näring alls. Det är då det kan vara bra att känna till vilka smarta hälsosamma alternativ man kan ta till.

Bookatable körde en kampanj för ett par veckor sedan där de listade ett gäng bra och smarta alternativ till skräpmat, som kan vara en bra lösning när du får cravings på något. Här delar jag med mig av listan.

Halsosamma alternativ cravings
Hälsosamma alternativ cravings

Vissa av lösningarna känns väldigt främmande för mig, som att dricka en tomatjuice när man egentligen är sugen på kaffe eller att äta spenatsallad med skaldjur istället för popcorn. Men en paleo brownie istället för chokladkaka kan jag absolut tänka mig och jag tar alla dagar i veckan mycket hellre en smoothie än en läsk.

Oavsett cravings eller inte tycker jag listan ger härlig inspiration till god och näringsrik mat. Sedan är det lite intressant att lära sig vilka näringsämnen som man vanligtvis lider brist på när man är sugen på något speciellt.

6 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons