Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Hjärtformade scones på Alla Hjärtans Dag

hjartformade scones

När mannen kom hem igår kväll och alla i familjen var samlade igen passade det bra att fira Alla Hjärtans Dag med hjärtformade scones. Dessa små söta ugnsformar i hjärtformat passar bra att använda till mycket. Jag har lagat potatisgratäng i dem, serverar ofta gröt eller fil i dem och de är perfekta att ha som serveringsskålar till en god efterrätt. Men igår använde jag dem alltså när jag bakade scones.

Istället för att knåda degen på mjölat bakbord rörde jag ihop den i en skål och fyllde sedan formarna, som jag hade smörjt med smör, med den. Efter ca 12 minuter i varmluftsugnen hade sconesen fått en fin färg och blivit genomgräddade. Receptet på dessa scones kommer från Leila och är det som jag oftast använder när jag ska baka scones. Då blir de både goda och söta!

hjartformade scones

Förutom dessa hjärtformade scones plockade jag fram smör, ost och marmelader samt den hemmagjorda nutellan, som jag gjort dagen innan. Det blev ett gott kvällsmys och kul att få in lite hjärtan i måltiden också.

4 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons