Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Knäckepizza från Leksands

Knackepizza Leksands

Visst är det en hel del av er som någon gång har gjort en knäckepizza? Eller i alla fall sett andra göra det? Första gången som jag testade att göra en knäckepizza var för två och ett halvt år sedan. Påhittaren till denna smarta maträtt är Leksands. De senaste åren är det många som har lagat knäckepizzor på egen hand, men nu är det äntligen dags för knäckepizzan att finnas färdig i frysdiskarna. På måndag lanserar nämligen Leksands denna produkt, som den första i sitt slag på marknaden.

Knackepizza Leksands

Leksand knackepizza

Igår kväll var jag och ett gäng andra bloggare och skribenter inbjudan till ett härligt knäckepizza-event med Leksands. Vi fick smaka på nyheterna som kommer till butik på måndag och så fick vi göra våra egna knäckepizzor. Leksands har nämligen som ambition att ta fram fler smaker av denna pizzasort framöver och då ville de ha våra kreativa idéer och förslag på topping och smaker.

Knackepizza Leksands

Knäckepizzan lanseras i smakerna taco med köttfärs, skinka och vegetarisk med smak av fetaost och tomat. Godast av dem var taco, tycker jag. Till pizzan drack jag ett alkoholfritt vin med smak av svarta vinbär. Gott!

Knackepizza Leksands

Knackepizza Leksands

Vi fick höra om Leksands historia och hur produkten Knäckepizza har växt fram. Att lansera den är deras största satsning någonsin och de vill i och med detta skapa en ny pizzarevolution. Det återstår att se hur det kommer gå, men jag tror att denna produkt har stor potential.

Knäckepizzan är hälsosammare än de ordinära pizzorna du hittar i frysdiskarna. Den innehåller mer fibrer, mindre kolhydrater och mer topping. Den är helt fri från tillsatser och råvarorna råg, ost och kött är närproducerade och svenska. Visserligen kan man enkelt göra en knäckepizza själv, men när den nu kommer finnas färdig i butik finns det möjlighet att duka fram bra mat på nolltid på middagsbordet. För ibland är det ju så att tiden till att laga mat inte finns.

Knackepizza Leksands

Efter provsmakningen av pizzorna fick vi laga våra egna knäckepizzor. Det fanns en mängd härliga tillbehör att välja bland till pizzatopping och jag hade lite beslutsångest.

Knackepizza Leksands

Knackepizza Leksands

Min knäckepizza gjorde jag med tomatsås, riven ost, bitar av oxfilé, grön pesto, rödlök, oliver och körsbärstomater. Sedan skjutsade jag in den i ugnen på 200 grader i ca 12 minuter. Jag toppade den med ruccola och presenterade den sedan för juryn.

Knackepizza Leksands

Min pizza blev god, men det var inte jag som vann tävlingen. Den som gjorde det var Micke, på andra plats kom Gustav från Jävligtgott och trea kom dottern till Zeinaskitchen.

Gårdagskvällen var festlig och trevlig och god. Mitt tips är att du kollar i frysdisken på ICA, City Gross, Willy´s eller Hemköp på måndag för att köpa hem någon av knäckepizzorna.

5 kommentarer

  1. Wow, det där ser fantastiskt gott ut! Jag har aldrig testa, men måste nog göra det efter att ha sett dina smarriga bilder! Och så enkelt dessutom = stort plus!!! 🙂

Lämna en kommentar

Annons
Annons