Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Lax och sötpotatis pommes

Lax och sotpotatis pommes

Det var bara ett par veckor sedan jag talade mig varm om sötpotatis pommes och förälskelsen har inte släppt än. Dessa stavar i orange färg, mjuka och samtidigt krispiga, är så galet goda. Ikväll lagade jag till en härlig middag med lax och sötpotatis pommes samt andra goda tillbehör. Mums för magen!

Lax och sotpotatis pommes

Receptet på sötpotatis pommes hittar ni här. De är verkligen enkla att göra. Och medan de sköter sig själva i ugnen finns det tid till att laga resten av måltiden.

Tillsammans med sötpotatis och vanlig potatis hade jag en stor filé av lax i ugnen. Jag plockade fram gröna ärtor och bladspenat ur frysen och tillagade dem. Efter det rörde jag till en kall sås av creme fraîche, riven parmesanost, citron, gräslök, salt och peppar. Några skivor tomat och så var middagen klar.

Lax och sotpotatis pommes

Den här kalla såsen passar att äta till nästan all slags mat. Gillar verkligen att ha en smakrik ost i den kalla såsen.

Lax och sotpotatis pommes

Den här typen av mat är sådan mat som alla i familjen gillar och äter mycket av. Jag uppskattar den sorterna mat så mycket. Det är så härligt att se sina barn äta ordentligt av det som serveras och att få höra att “maten var god” och “mums”. Det jag gillar mindre är att det inte blir så fina matbilder när det är så mörkt som det är nu för tiden på kvällarna. Ytterligare ett skäl till att längta efter våren!

Lax och sötpotatis pommes – det är mitt middagstips till er idag!

Lämna en kommentar

Annons
Annons