Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

Mina bästa podcasts just nu

Karin podcasts

Podcasts är bland det bästa jag vet. Så fort jag ska promenera själv, ut och springa eller kör ett pass på gymmet startar jag igång en podcast. Beroende på aktivitet och humör anpassar jag vilken slags podcast jag lyssnar på, men jag rör mig alltid inom ett fåtal ämnesområden.

Mina bästa podcasts handlar antingen om träning/kost/hälsa, företagande/bloggande/digitala medier/SEO eller barn/barnuppfostran. Tänkte jag ska dela med mig av mina bästa podcasts just nu. Att lägga till ett just nu är viktigt eftersom jag ständigt hittar nya spännande roddar att lyssna på och så finns det en del jag tröttnar på efter några lyssnade avsnitt.

Kan inte du också ge mig dina bästa podcasts just nu? Finns det någon bra jag har missat?

Karin podcasts

Mina bästa podcasts just nu:

 • Träning/kost/hälsa:

  • Bubbel och Mjölksyra – Gillar träningstänket som Madeleine och Susanne har och det går att få många handfasta tips kopplat till träning och kost i denna podd.
  • Träningspodden – Tycker att Lofsan och Jessica lyckas så bra med att leverera underhållning och träningstips i en bra mix.
  • Styrkebyrån – Jag har egentligen inte som fokus att lyfta tungt, men är intresserad av den typen av träning och tycker att podden med fokus på kvinnor som vill lyfta tungt ger mig mycket ändå.
  • Sanningspodden – Denna, för mig, nya podd behandlar fysisk och psykisk hälsa på ett sunt och balanserat sätt. Kul att “lära känna” Annika Sjöö lite bättre.
  • Coltings Nakna Sanning – I början lyssnade jag på varje avsnitt, men har tappat gnistan lite då ett avsnitt ofta är en och en halv timme, minst. Colting kan vara lite väl extrem i sina åsikter ibland, men mycket av det han säger är klokt. Det här med att vi snarare har en vilohets i samhället snarare än träningshets håller jag exempelvis verkligen med om.
  • Fitnesspodden – Gillar hur grabbarna pratar med varandra, att de håller det på en seriös men ändå avslappnad nivå och ofta tar upp intressanta ämnen.
  • Ofiltrerat – PT-Fias podd när hon intervjuar kända bloggprofiler om hur de egentligen mår under ytan är verkligen intressant och ger en helt ny inblick i dessa personers liv. Vad jag vet ska den komma tillbaka nu i år, men det verkar dröja lite.
  • Maratonpodden – En gammal goding där Petra Månström intervjuar kända tränings- och idrottsprofiler. Älskar att höra hur elitidrottare lever!
  • Träningsglädje Talks – Också en podd jag har lyssnat på sedan starten. Sara kommer med många kloka ord och ger mig fina insikter när det kommer till hälsa, balans och livsglädje.
 • Företagande/bloggande/digitala medier/SEO:

  • Bloggbusiness – Linda gör det verkligen bra när hon intervjuar bloggprofiler om hur de jobbar med sin blogg som en del av sitt företagande
  • SÖK-podden – Jag som jobbar med och älskar SEO tycker att denna podd är grym. Enda nackdelen är att den inte kommer ut så ofta, men å andra sidan är innehållet väldigt relevant och intressant varje gång. Kul också att det är min gamla kollega Viktor, som är en av dem som är med i den!
  • Digitalisterna – I denna digitala podd har jag snappat upp en del som är värt att veta när det kommer till digitala lösningar.
  • Digitalpodden – Här kan man hitta en del godbitar rörande digitala företag.
  • Sunshinepodden – Intressant att lyssna på när Carina och Marie intervjuar olika kända personer om deras företagande och sunshine stories. Jag blir lätt inspirerad och peppad av denna podd!
 • Barn/barnuppfostran:

  • Barnvagnspromenader – När jag var föräldraledig senast kom denna ut en gång i veckan och inne i bebisbubblan plöjde jag varje nytt avsnitt direkt. Nu kommer den mer sällan, men är fortfarande intressant för mig som småbarnsförälder och experten Louise ger många bra råd kring barn och barnuppfostran.
  • Vattnet går – Nina Campioni intervjuer kända personer om deras förlossningar. Intressant att lyssna på, men antagligen än mer intressant för den som är gravid.
 • Övrigt:

  • Säker Stil – Det är kul med mode och i den här podden är det roligt att lyssna på Ebba och Emilia när de diskuterar det senaste heta inom modebranschen.
  • Värvet – När en intressant känd person intervjuas lyssnar jag gärna. Tycker att Kristoffer Triumf är skicklig på att få kändisarna att öppna upp sig.
  • Eat this! – Jag som gillar matlagning tycker att det är kul att lyssna på kända kockarna Leila Lindholm och Niklas Ekstedt. De kan bli lite väl bubbliga ibland dock och går lite mycket off topic mellan varven. Men ändå värt!

Så. Har du någon härlig podcast att tipsa mig om?

Tags : Podcast

6 kommentarer

 1. SR har många otroligt bra poddar, några favoriter är Konflikt, Filosofiska rummet (finns några om hälsa bla) Annars: Lilla drevet, En varg söker sin podd! 🙂

 2. Första säsongen av Serial helt klart – superspännande
  En förbannad podd, Katta Kvacks bokpod
  Veckans bläcka med Jennie Hammar och Karin Bastin
  Julia Frej unplugged, för musiken
  P3 Om, om aktuella händelser

Lämna en kommentar

Annons
Annons