Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

En morgonpromenad i månsken för tidsoptimisten

morgonpromenad

Tidsoptimist som jag är kommer jag alltid i sista stund när jag ska ta tåget. De allra flesta gångerna hinner jag med tåget i alla fall, men det brukar verkligen vara på håret och ofta på sekunden att jag hinner. Många gånger har jag tänkt att jag måste bli bättre på att avgå i god tid hemifrån för att slippa stressa till tåget. Men eftersom jag (nästan) alltid hinner så har det inte blivit så än.

Men så igår missade jag tåget för första gången på väldigt länge. Den här gången kom jag inte på sekunden. Jag kom mer än minuten för sent och det var aldrig någon idé att ens försöka skynda mig till tåget. Just igår gjorde det inte så mycket. Jag hade tänkt ta en längre promenad innan jobbet så istället för att ta den i stan tog jag den på hemmaplan medan jag inväntade ett senare tåg.

morgonpromenad

morgonpromenad

Det var egentligen ganska bra att jag missade det där tåget igår. För då fick jag en morgonpromenad i månsken, vilket var hur härligt som helst. Att promenera i månsken och med en ljust rosa himmel är bland det bästa sättet man kan starta sin dag på.

Jag gick bort mot den kyrka där båda våra barn är döpta. Den ligger i ett område där jag inte är så ofta och därför var det mysigt att få komma dit. Symboliskt på något sätt.

morgonpromenad

morgonpromenad

morgonpromenad

Idag var jag faktiskt ute i bättre tid (kanske lärde jag mig något från igår?) och hann med mitt tåg. Så denna morgon får det bli en promenad i stan istället. Jag är väldigt mycket bättre i min förkylning nu, men det är för tidigt för att träna hårdare träningspass. Som alltid när jag har varit sjuk eller ordentligt förkyld väljer jag att starta igång träningen lite senare än jag skulle kunna. Jag vill helt enkelt inte börja träna igen för tidigt och riskera att dra på mig en ny förkylning eller sjukdom.

Så, promenera är vad jag gör just nu. Och så hoppas jag att jag om några dagar kan börja med lite hårdare träning igen. Längtar!

2 kommentarer

  1. Klokt att vänta lite extra. Kan tycka att det är svårt däremot. Man (läs. jag) blir ju så ivrig och längtar efter träningen. Anmälde mig till BBC igår och ser mest av allt fram emot att lyssna på dig! Men det andra ska ju också bli kul såklart.

    1. Jag är också alltid vara väldigt ivrig egentligen, men jag har lärt mig att det är så värt att vänta någon dag extra med att starta igång träningen igen.
      Vad roligt att du ska till BBC och att du ser fram emot min föreläsning.
      Ha en härlig helg!

Lämna en kommentar

Annons
Annons