Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Nyttig Nutella – recept

Nyttig Nutella

Det finns viss mat som inte går att tröttna på, som smakar ljuvligt när man än äter det och som är sådan där mat att längta till. Nutella är ett exempel på sådan slags mat och det är jag nog inte ensam om att tycka. I helgen gjorde jag en egen variant på nutella, hälsosam och helt sockerfri. Här delar jag med mig av receptet på nyttig Nutella.

Nyttig Nutella

Denna härliga nutella, eller hasselnötscréme, förvaras i en tätslutande burk i kylskåp. Där håller den i ungefär en vecka. Allra godast tycker jag det är att äta nutella på rostat bröd, men det är också gott på pannkaka, att ringla över banan eller glass och att äta som det är ur burken.

Nyttig Nutella

Nyttig Nutella

Nyttig Nutella

ca 2 dl

  • 200 g hasselnötter
  • 100 g mörk sockerfri choklad eller 3 msk kakao
  • 3 msk raw kokosolja
  • 3 msk fiber sirap (alternativt honung eller agavesirap)
  • liten nypa flingsalt

Sätt ugnen på 175°. Rosta hasselnötterna i ca 10 minuter i mitten av ugnen. Mixa till en slät smet i en matberedare eller mixer. Tillsätt hackad choklad eller kakao, kokosolja, fiber sirap och salt.

Mixa helt slätt och fyll i en ren burk. Förvara i kylen. Eftersom den kan stelna lite i kylen är det smart att ta fram den en stund innan servering.

Nyttig Nutella

Jag gjorde min nyttiga Nutella dagen före Alla Hjärtans Dag för att kunna breda den på rostat bröd, formade som hjärtan.

Nyttig Nutella

Att äta nutella tillsammans med banan är en given succé. Mellanmålet vi åt i helgen med rostat bröd, nutella och banan var bland det godaste jag har ätit. Helt klart.

Ett annat recept på nyttig nutella hittar ni här. Den gången gjorde jag nutellan med dadlar som sötning och rullade ljuvliga nutellabollar av det hela. Också ett härligt tips, som smakar ljuvligt i munnen!

Nyttig Nutella

Nyttig Nutella

Nyttig Nutella

Inspiration till receptet fick jag från ELLE Mat & Vin.

26 kommentarer

  1. Men gud, drömmen! Nutella görs flitigt hemma hos mig med (SJÄLVKLART, det är typ det godaste som finns?!) På rostisar såg det helt fantastiskt ut!

  2. Gjorde nutellan, men fick inte den så smetig eller slät. Den blev mer som smet till chokladboll. Måste ha gjort något fel 🙁

Lämna en kommentar

Annons
Annons