Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Workoutstories

Om att yoga efter ett träningspass

Karin om yoga

Min ambition är att varje vecka få till en bra balans mellan löpning, styrketräning och yoga. Dessa tre träningsformer tillsammans  är en bra kombination och gör att kroppen får det den behöver när det kommer till styrka, puls och rörlighet. Jag gillar visserligen alla dessa tre träningsformer, men det händer ändå att en av dem prioriteras bort vissa veckor. Det är lite av en utmaning att få en lagom dos av samtliga tre.

Karin om yoga

Karin om yoga

Något som jag gjorde igår, och som är en så smart grej att göra, är att jag avslutade mitt löp- och styrkepass med yoga. Genom yoga efter träning fick jag just igår alltså till alla tre träningsformer i ett pass. Hur bra som helst!

Jag började med att springa från kontoret till tåget och fortsatte sedan min transportlöpning från tåget och till en park en bit därifrån. Där stannade jag i någon halvtimme för att träna styrka. Det blev armhävningar, räckhäv, utfall, step up, mountain climbers, benlyft, bålövning och upphopp. När jag var klar med det sprang jag vidare den sista lilla biten till förskolan för att hämta barnen.

Karin om yoga

Karin om yoga

När vi kom hem och jag ändå var ombytt till träning tänkte jag att jag lika gärna kunde dra fram yogamattan för en stunds yoga. Det blev bara en tio minuter där på mattan, men det var ändå så välbehövligt att få sträcka ut och landa mentalt efter träningen. Istället för att stretcha efter träning borde vi alla yoga en stund!

Karin om yoga

Karin om yoga

Jag kommer oftast som bäst in i yogaflowet om jag gör det under en längre stund än tio minuter. Men dessa minuter med yoga efter träning igår var så mycket bättre än ingenting och jag kommer oftare försöka lägga in lite yoga efter mina löp- och styrkepass. Att yoga är grymt. Imorgon ska jag försöka få till ett längre pass.

Hörrni, jag önskar er en härlig dag! Senare i eftermiddag kommer jag lägga upp ett härligt vegetariskt recept här. Kika gärna in igen då!

4 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons