Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

Dina SEO-frågor

SEO fragar

Den 12 mars och årets upplaga av Blogger Boot Camp närmar sig med stormsteg. Eftersom jag ska hålla en föreläsning där i år har jag börjat fila på min presentation. Min föreläsning ska handla om SEO för bloggar, ett ämne som jag verkligen brinner för och jobbar med dagligen och nästan varje timme. Så att koka ihop detta till en föreläsning på en timme är svårt. Det finns så mycket viktigt jag vill säga och så många SEO frågor att svara på!

SEO fragar

Därför tänkte jag be er om lite hjälp. Ni som själva driver blogg; vad vill ni veta mer om när det kommer till SEO – sökmotoroptimering – för bloggar? Vad undrar ni över? Finns det något ni tycker är extra svårt med det? Dyker några frågor upp spontant så här direkt? Fråga i sådant fall i en kommentar!

Att jobba med SEO för sin blogg är en uppgift som aldrig går att bli klar med. Dels behöver varje nytt inlägg optimeras SEO-mässigt, dels finns det alltid SEO-arbete att göra med det vi redan har publicerat och dels uppdaterar Google ständigt sina riktlinjer. Så hur mycket vi än jobbar med vår SEO blir vi aldrig klara och det går alltid att göra mer och bättre. Därför kommer jag låta min SEO-föreläsning handla om det allra viktigaste som vi alla bloggare bör ha koll på. Jag kommer prata utifrån de senaste riktlinjerna från Google och jag kommer hålla det på en nivå som är rimlig för en bloggare att hålla.

SEO fragar

För att lyckas driva mycket trafik till sin blogg behöver man som bloggare jobba med sin SEO och jag kommer såklart också beröra varför det är viktigt, d.v.s. vad är syftet med sökmotoroptimering. Jag har tidigare skrivit om tips gällande SEO för bloggar. Om du inte redan har läst det får du gärna klicka in på länken och göra det.

Rent generellt behöver vi bloggare bli bättre på SEO. Därför är jag så glad över att få hålla denna föreläsning i mars. Om du ska på min föreläsning är det guld värt för mig att du ställer dina SEO frågor här innan och om du inte ska det är det också guld värt. Så passa på – fråga om stort och smått – bara det har med SEO att göra!

3 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons