Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Smoothieglass med smak av blåbär och mango

smoothieglass

När jag och barnen kom hem från jobb och förskola igår var jag så sugen på att göra smoothieglass till oss som mellanmål. Med en rosslig hals och förkylningstrött kropp är glass något av det godaste. Att då äta en smoothieglass fullproppad med en massa näring kändes som en väldigt bra idé. Jag valde att göra en variant med smak av blåbär och mango, dels för att vi hade det hemma i frysen och dels för att barnen älskar just de smakerna.

smoothieglass

smoothieglass

Basen i en smoothieglass är frysta bananskivor. Det är de som ger glassen krämighet och kyla. Mangon och blåbären jag hade i var också frysta, vilket gjorde glassen riktigt kall. Ett tips är att låta bananskivorna ligga framme några minuter i rumstemperatur alternativt lägga påsen med bananskivor i ljummet vatten en stund innan du slänger ner dem i mixern. Risken är annars att de är för hårda, vilket kan förstöra knivbladen i mixern. Jag har själv förstört två mixers på så vis…

smoothieglass

Smoothieglass med smak av blåbär och mango

3 portioner

  • en banan, fryst i slantar
  • 2 dl fryst mango
  • 1 dl fryst blåbär
  • 2-3 dl mandelmjölk (eller annan mjölk)
  • ev. en uns vaniljpulver

Lägg alla ingredienser i en mixer. Kör igång mixern och kör tills allt har blandats till en krämig och slät massa. Addera mer mjölk om det behövs.

Lägg upp smoothieglassen i skålar och toppa med bär eller frukt. Jag toppade mina smoothieglassar med blåbär och gojibär.

smoothieglass

smoothieglass

Den här sockerfria, krämiga och alldeles ljuvliga smoothieglassen var ett underbart mellanmål. Lent för halsen och gott för gommen. Slurp sade det så var den slut.

Jag har gjort många olika varianter av sockerfri smoothieglass tidigare. Bara fantasin sätter stopp för vad man kan smaksätta den med. En annan ljuvlig sockerfri glass är denna.

3 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons