Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Tomat- och mozarellasallad

Tomat och mozarellasallad

Det är trevligt att variera tillbehören och grönsakerna till middagen. En favorit hos mig är att göra en sallad på någon slags grönsak, gärna en frukt och en ost till det. Sött möter salt slår liksom aldrig fel! En härlig variant på det är tomat och mozarellasallad, gärna toppad med jordgubbar. Här får ni receptet på en sådan tomat och mozarellasallad, som jag gjorde för någon vecka sedan.

Tomat och mozarellasallad

Det är ganska nyligen som jag har insett hur gott det är med mozarella. Tidigare har jag tyckt att detta är en ganska så smaklös och trist ost, som dessutom är lite gummiaktig i konsistensen. Men när man skär upp och serverar den till tomat, basilika, olivolja och flingsalt blir den så galet god helt plötsligt.

Tomat och mozarellasallad

En annan sak som jag också nyligen har insett är hur viktigt och värdefullt det är att ha en riktigt bra kniv när man lagar mat. Den här kockkniven valde jag som julklapp från jobbet. Vi fick nämligen presentkort från en sådan där sajt, som har alla möjliga produkter att välja på, och jag valde alltså en kockkniv. Är så nöjd med det valet för nu är det en fröjd varje gång jag ska skära tomater, kött och hacka lök.

Nu till receptet på den här tomat och mozarellasalladen.

Tomat och mozarellasallad
Tomat och mozarellasallad

Tomat och mozarellasallad

  • en rejäl näve bladspenat
  • 2-3 tomater
  • 2 små mozarellaostar
  • ett gäng jordubbar
  • olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • några basilikablad om du har hemma

Skölj grönsakerna och jordgubbarna. Lägg upp bladspenat på ett fint fat. Skär tomaterna i tunna skivor (gärna med en bra kockkniv). Skär mozarellaostarna i skivor. Lägg upp tomat och mozarella på bädden av bladspenat.

Ringla över olivolja, strö över flingsalt och dra några varv med svartpeppatkvarnen. Skär jordgubbarna i skivor och toppa med dem och eventuellt med basilikablad. Servera!

Tomat och mozarellasallad

Tomat och mozarellasallad

En sådan här sallad är galet god att äta till kyckling, kött eller till en vegetarisk pastarätt. Ska nog se till att göra den snart igen.

Apropå mat och middagstips vill jag berätta om hur mycket alla i min familj gillar Leksands Knäckepizza. Jag stoppade in ett gäng sådan pizzor i ugnen igår när vi kom hem sent och behövde få middagen klar på studs. Mannen, som är väldigt förtjust i pizza men helst äter den traditionella med vit deg, tyckte den var väldigt god. Och även barnen och jag åt av denna pizza till förtjusning. Leksands har verkligen lyckats med denna nyttiga, snabba och goda Knäckepizza!

Lämna en kommentar

Annons
Annons