Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Varm choklad när du har hosta

varm choklad som medicin

När jag skrev det här inlägget om varm choklad som förkylningskur visste jag inte hur rätt jag hade. Forskare är nämligen kommit fram till att choklad är bättre än hostmedicin för att lindra hosta. Det kan till och med vara tre gånger bättre att dricka varm choklad vid hosta och som förkyld än att dricka te och ta hostmedicin. MåBra skriver mer om detta forskningsresultat.

varm choklad som medicin

Inte för att jag egentligen behöver fler anledningar för att göra mig en kopp varm choklad. Men när man är förkyld och hostig är det ju trevligt att veta att lite choklad faktiskt kan lindra.

varm choklad som medicin

varm choklad som medicin

Denna kopp varm choklad har jag gjort genom att värma mjölk, kakao och steviaströ i en kastrull. Efter att jag hällt upp den varma chokladdrycken i en fin kopp toppade jag den med vispad grädde och hyvlade Nutri Nicks mörka choklad överst. Så gott!

Dessa teorier om att choklad är bra mot hosta innebär ju också att choklad i alla de former ingår i detta. Det borde alltså ingå i allas förkylningskur att äta en bit choklad eller två. Känns helt okej, måste jag säga!

5 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons