Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Blåbärschia – recept

blabarschia recept

Det vanliga är ju att man gör chiapudding genom att blanda chiafrön med mjölk av något slag. Där går det ju att variera mellan vanlig komjölk, mandelmjölk, sojamjölk, kokosmjölk eller havremjölk. Men egentligen behöver det inte vara någon mjölk alls som används utan vätska av något annat slag. Chiapudding går att göra av yoghurt, smoothie eller någon juice. Eller av blåbärssoppa, som jag har gjort här. Min blåbärschia är alltså en variant på chiapudding gjord av blåbärssoppa och chiafrön, som är toppad med naturell yoghurt, banan, blåbär och björnbär. Himmelskt god och mild mot magen är den!

blabarschia recept

Det som är viktigt att komma ihåg med chiapudding är att man gör i ordning den en stund innan man ska äta den. Chiafröna behöver en stund på sig att svälla i vätskan så låt blandningen stå till sig i kylskåpet i åtminstone en halvtimme och gärna över natten.

blabarschia recept

Blåbärssoppa tillhör barndomen, tycker jag, och är inget jag dricker speciellt ofta nu för tiden. Att göra chiapudding av den känns mer som min grej så det här kommer jag göra fler gånger. Blåbär är ju faktiskt bland det godaste som finns och chiapuddingen med blåbär är mer matig och smakrik än at bara sörpla blåbärssoppa.

blabarschia recept

Blåbärschia

2 portioner

  • ca 3 dl blåbärssoppa, jag hade denna Sagolika Blåbärssoppa
  • 4-5 msk chiafrön
  • en nypa vaniljpulver
  • 2 dl naturell yoghurt
  • en banan
  • blåbär och björnbär

Häll upp blåbärssoppa i två burkar eller skålar. Rör i chiafrön och låt stå tills de har svällt till en tjockare konsistens. Se till att alla chiafrön är täckta av soppan.

Toppa sedan blåbärschian med naturell yoghurt, skivad banan och bär.

blabarschia recept

blabarschia recept

Jag har tidigare tipsat om jordgubbssoppa att äta som jordgubbskvarg och självklart är det så att man kan göra chiapudding också av den såväl som andra sorters frukt- och bärsoppor. Nästa gång kanske jag gör en jordgubbschia?!!

6 kommentarer

  1. Intressant, har aldrig tänkt på att man kan blanda det med annat än någon form av mjölk då jag läste på en annan blogg att man endast skulle blanda med mjölk.

Lämna en kommentar

Annons
Annons