Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Jordgubbskvarg – smart mellanmål för stora och små

Sagolika jordgubbskvarg

Olika typer av fruktsoppor känns som typiska mellanmål för barn. Jag minns själv hur jag drack både nyponsoppa och blåbärssoppa som barn. Jag minns också hur gott jag tyckte det var. Därför blev jag lite nostalgisk när jag smakade Sagolika jordgubbssoppa, en soppa som smakade sött, somrigt och lite barnsligt. Jag valde att kalla det mellanmål jag gjorde för jordgubbskvarg och här kommer receptet.

Sagolika jordgubbskvarg

Jordgubbskvarg

2 portioner

  • 500 gram kvarg
  • färska bär, jag hade hallon och björnbär
  • 2-3 dl jordgubbssoppa
  • kokoschips
  • mandelflarn

Klicka upp kvarg i två skålar. Toppa kvargen med färska hallon och björnbär och häll sedan jordgubbssoppan. Strössla mandelflarn och kokoschips överst.

 

Sagolika jordgubbskvarg

Jordgubbskvarg är ett mellanmål som både mättar bra och smakar gott, ett mellanmål som både passar för stora och små. Att äta frukt- eller bärsoppa tillsammans med kvarg eller keso, färska bär och frön eller nötter är smart på flera sätt. Det ger mellanmålet mer näring, gör att måltiden mättar bättre och tillför nyttiga proteiner och fetter, något som inte bara soppan gör.

Sagolika jordgubbskvarg

Den här skålen med jordgubbssoppa och kvarg smakade lite av sommar och passade bra att äta som mellanmål igår på eftermiddagen när solen strålade in genom fönstren. Vi kan väl låtsas att mars är en sommarmånad?!!

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons