Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Workoutstories

Löpning på golfbana

Lopning golfbana

I närheten av där vi bor finns det en golfbana. Jag älskar att promenera där eftersom det är en så vacker miljö kring detta område. Sommartid går det inte att göra det eftersom platsen är till för dem som spelar golf. Men tidiga morgnar brukar jag passa på att gå en runda där ibland och på vintern är det fritt fram att motionera på denna plats. Igår morse startade jag min dag med löpning på denna golfbana. Det blev en sagolik start på dagen!

Lopning golfbana

Det är egentligen väldigt synd att golfbanor inte utnyttjas så mycket vintertid. Dessa platser är ofta både fina och optimala att gå eller springa på då det finns asfalterade vägar i långa sträckor. Den golfbana jag sprang på igår ligger nära både vatten och skog. Förutom att den är fin i sig med alla gräsklädda ytor och kullar är det så vackert där med sjön i bakgrunden och träden i horisonten.

Lopning golfbana

Lopning golfbana

Solen strålade på sin väg upp igår när jag kom dit. När den lyste över kullarna var det sagolikt vackert och det gav mig energi till löpningen. Jag hade inte tänkt ut hur jag skulle springa innan utan letade mig fram på de små vägarna. Ibland kom jag fram till en återvändsgränd och var tvungen att vända.

Jag var helt ensam på hela den stora golfbanan och det var en så härlig känsla att få springa med bara mig själv, solen och den fina naturen som sällskap.

Lopning golfbana

Mot slutet av löpningen på golfbanan tog jag en sväng förbi sjön. Den var fortfarande klädd i is och snö, som glittrade så fint i solskenet.

Eftersom jag inte är någon golfmänniska vet jag inte riktigt när golfsäsongen börjar. Är det i april någon gång eller har det med vädret att göra när säsongen startar? Oavsett så gissar jag att det är ett par månader kvar innan det kommer vara golfare där på morgonen. Tills dess tänker jag unna mig några löparnas på golfbanan. Om du har en i närheten av dig; testa det du också!

Lopning golfbana

Att promenera på golfbanan är som sagt också härligt. Läs om när jag promenerade på denna golfbana en tidig morgon i sensomras. Då skrev jag om att vara 35 år och sönderstressad.

6 kommentarer

 1. Vilka otroligt vackra bilder! Måste bara fråga, är det mobilbilder eller du tar med dig kameran när du springer eller promenerar?

  Blir så inspirerad av dina löpbilder och ska själv ibland fiska upp mobilen ur sportarmbandet på armen och ta bort hörlurssladden för att ta en bild. Himla bökigt som du ser. Hur gör du för att det ska gå smidigt och snabbt?

  Kram

  1. Hej Jennie
   När jag är ute och springer brukar jag inte ha med mig kameran. Den är annars nästan alltid med när jag promenerar eller gör annat utomhus. Mina springbilder tar jag alltså nästan alltid med mobilen. När det är ljust ute och så vackert som det var i måndags när jag sprang blir bilderna bra i alla fall.
   Ibland tänker jag att jag ska låta bli att fota när jag springer eftersom jag egentligen inte vill stanna upp. Men när det är så fint som det var här kan jag bara inte låta bli att fota. Jag vill ju dela med mig av det fina till er!
   Kram!

 2. Värt att tänka på. Allemansrätten gäller inte på golfbanan. Vintertid är gräset känsligare varför löpning på golfbanan är olämpligt och kan orsaka skada som kan leda till böter. (ja ingen kommer ta fast dig men principiellt) läs på naturvårdsverket om du undrar. Miljön är ofta fantastiskt då det normalt sätt är som en park men vänligen visa hänsyn om du utnyttjar området. Trevlig träning. 🙂

 3. Tack för dina tips, Niklas. Jag skulle aldrig få för mig att springa på gräset utan håller mig på de asfalterade vägarna på golfbanan. Det gissar jag inte kan göra någon skada?!!
  Men såklart ska jag respektera de regler som finns. Ska kolla upp det bättre.

 4. På ruffen precis i utkanten på en bana bör det inte vara några problem att promenera eller för den delen springa, så länge man inte är där det pågår spel.

Lämna en kommentar

Annons
Annons