Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Mammas goda blåbärsmuffins

Blabarsmuffins recept

Min mamma brukade ofta laga mat och baka. Jag har många minnen från när hon står i köket och håller på med maten eller bakar bullar och samtidigt sjunger. Jag har inte ärvt sångrösten från henne, men jag har ärvt glädjen till att baka och laga mat. Det är härligt att skapa goda maträtter och gott fikabröd. Och ännu härligare är att sedan få njuta av det tillsammans.

Mamma var bra på mycket när det kommer till mat och bak, men jag minns extra tydligt några blåbärsmuffins som hon gjorde ibland. De var söta, goda och hade perfekt konsistens. Igår berättade jag om dem för Wilmer och han ville genast sätta igång att baka. Så det gjorde vi!

Blabarsmuffins recept

Mamma gjorde dessa blåbärsmuffins stora. Med dubbel sats gav det 12 stycken muffins. Jag och Wilmer gjorde dem mindre eftersom en stor muffins kändes som lite väl stor sockerkonsumtion för barnens små kroppar. På så vis fick vi många fler muffins än tolv. Jag tror att jag räknade till 23 stycken.

 

Mammas goda blåbärsmuffins

12 stora / 24 små

  • 300 gram smör
  • 4 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3-4 dl blåbär
  • rostade mandelspån
  • florsocker

Vispa rumsvarmt smör, strösocker och florsocker pösigt. Tillsätt ett ägg i taget medan du fortsätter att vispa. Rör i mjölken.

Blanda vetemjöl och bakpulver i en separat skål. Vänd ner det i smeten och rör om tills du har en jämn smet.

Häll ner blåbären och blanda försiktigt runt dem i smeten.

Fördela muffinsformar på en plåt och fyll dem till en tredjedel med smet. Strössla rostade mandelspån överst på varje muffin.  Ställ in i ugnen på 200 grader i 12-15 minuter. Tiden varierar beroende på hur stora muffins du gör.

Låt svalna. Pudra florsocker över dem och servera som ett gott fika.

Blabarsmuffins recept

Jag invigde den fina serveringskorgen för muffins, som jag fick när jag fyllde år senast. Wilmer var på det klara med vilken muffins som han ville ha.

Blabarsmuffins recept
Idag ska vi åka till graven, som egentligen är mormors grav men där vi också har en minnesplats för mamma. Då passar det bra att vi just har bakat mammas goda blåbärsmuffins. ♥

Blabarsmuffins recept

5 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons