Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Nyttig chokladbräck med smak av jordnöt

nyttig chokladbrack jordnot

Tänk att få bryta av chokladflarn med smak av jordnöt och lite mandel, stoppa in i munnen och låta den smälta. Att få göra det och samtidigt veta att det man njuter av inte innehåller något socker känns extra härligt. Här får du receptet på en nyttig chokladbräck med smak av jordnöt. Den är väldigt enkel att göra och det enda som kan vara lite jobbigt är att man behöver vänta en stund med att äta den då chokladen behöver stelna först.

nyttig chokladbrack jordnot

Jag smaksatte alltså denna chokladbräck med jordnöt och mandel. Jordnötssmöret, de salta jordnötterna och mandelflarnen gav både en härlig smakbrytning till chokladen och ett trevligt crunch.

nyttig chokladbrack jordnot

Nyttig chokladbräck

ca 20 bitar

  • ca 150 gram steviasötad choklad (jag använde Nutri Nick)
  • 1 msk kokosolja
  • 2 msk jordnötssmör
  • en liten näve jordnötter
  • en liten näve mandelflarn

Smält chokladen tillsammans med kokosoljan över ett vattenbad. Bred ut den smälta chokladen på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över jordnötssmör och dra runt den med en kniv så att du får fram virvlar i chokladen.

Strö över jordnötter och mandelflarn. Låt stå och stelna till lite innan du skär den i bitar med en kniv. Alternativt låter du den stelna helt för att sedan bryta chokladbräcken i bitar.

Njut av den tillsammans med en kopp kaffe eller bara som den är!

nyttig chokladbrack jordnot

nyttig chokladbrack jordnot

Att baka, göra godis och drycker av Nutri Nicks choklad är ljuvligt. Det går att göra mycket gott samtidigt som det du gör blir sockerfritt. Klicka här för att hitta fler nyttiga chokladrecept med Nutri Nick.

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons