Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Bästa påskgodiset: nyttig Rocky Road

nyttig-rocky-road

Jag har visserligen gett er receptet på nyttig Rocky Road tidigare, men jag vill ändå tipsa om det igen. För det här kan faktiskt vara det godaste av allt godis. Det är dessutom nyttigt och går att variera på olika sätt. Jag gör det ofta till jul, men Rocky Road kan man göra året om. Och till påsk passar det extra bra. Överraska dina gäster eller familj med påskgodiset nyttig Rocky Road. Jag tror ingen blir besviken!

paskgodis nyttig Rocky Road

Det går att variera vad man stoppar i sin Rocky Road. När jag gjorde dem senast hade jag jordnötter,  gojibär och bovetepuffar, men i receptet tänkte jag tipsa om några alternativa varianter. Chokladen jag har använt är sötad med stevia och kommer från Nutri Nick.

Påskgodis nyttig Rocky Road

ca 20 bitar

  • 1 dl nötter av något slag – ex. jordnötter, pistagenötter eller cashewnötter
  • 1 dl torkade bär – ex. gojibär, torkade blåbär eller mullbär
  • 1 dl bovetepuffar
  • en nypa flingsalt
  • 150 gram ljus eller mörk choklad steviasötad choklad (jag blandar gärna både ljus och mörk)
  • 1 msk kokosolja

Blanda nötter, bär, bovetepuffar och salt i en skål. Smält chokladen tillsammans med kokosolja i ett vattenbad. Om du inte har choklad hemmakan du göra din egna variant av kakao och kokosolja. Smält då 2 dl kokosolja tillsammans med 2 msk kakao i ett vattenbad. Tillsätt eventuellt lite honung. När chokladen har smält häller du den i skålen med det andra och rör runt.

Klä en form med bakplåtspapper och häll röran i den. Strössla över några nötter, bär och puffar. Ställ in att stelna i kylen i åtminstone en timme.

Ta ut och skär upp i bitar. Glad påsk!

paskgodis nyttig Rocky Road

paskgodis nyttig Rocky Road

När jag gjorde en laddning nyttig Rocky Road för ett tag sedan blev det en del över (konstigt nog), vilket jag frös in. Nu till påsk tar jag fram dem och bjuder på idag när vi har påskbuffé hemma hos oss.

För fler tips på nyttigt påskgodis klicka på länken.

Hoppas att ni får en fin långfredag!

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons