Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Pasta och basilikapesto – ett favoritrecept

pasta-och-basilikapesto

Något som jag gör återkommande är pesto. Det är så fantastiskt gott och passar att äta till den mesta mat. Hemma i kylen har vi alltid en parmesanost för att jag ska kunna svänga ihop en pesto om jag får lust. Om vi någon gång inte skulle ha just parmesan fungerar det också att ta en annan smakrik, lagrad ost, som exempelvis prästost eller västerbottenost. Olivolja har vi också alltid hemma och så brukar jag variera mellan att rosta pinjenötter, solrosfrön eller cashewnötter till min pesto.

Om jag sedan gör röd, grön, svart eller orange pesto beror på vad vi har hemma. När jag igår skulle göra pesto och vi hade en kruka basilika så var det den jag använde till att göra en grön pesto. För att dryga ut slängde jag också med en rejäl näve bladspenat i mixern.

pasta och basilikapesto

Den gröna peston åt vi sedan till middagen som igår var en av mina absoluta favoriträtter: pasta och basilikapesto. Det här är en maträtt som jag ibland gör helt vegetarisk, men igår gjorde jag den med kalkon istället.

pasta och basilikapesto

Medan jag kokade färsk pasta fräste jag gul lök och kalkon i små bitar i olja. Jag lät även zucchini steka med och kryddade med chili och peppar. När maten var klar blandade jag pastan med kalkonfräset och rörde i rejält med basilikapesto.

Jag toppade med riven prästost, rostade solrosfrön och gul paprika. Så var middagen pasta och basilikapesto klar. Och åh, så gott det var!

basilikapesto

Eftersom jag gör pesto så pass ofta gör jag den på en höft. Jag slänger i ingredienserna i en mixer, mixar ihop och smakar av. Om du vill ha lite mer exakta mått kan du hitta mitt recept på basilikapesto här

basilikapesto

basilikapesto

Gårdagens pesto var verkligen ljuvlig och ikväll tänker jag att vi äter den med kyckling istället. Här hittar ni förresten en underbar tallrik med just kyckling och basilikapesto, tillsammans med grönsaker, avokado och nektarin.

Andra goda pestorecept:

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons