Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Workoutstories

Träna med barn

trana med barn

Jag är fortfarande öm i kroppen från lördagens Blogger Boot Camp 2016, men jag var ändå sugen på att få till någon slags träning idag när jag kom hem med barnen på eftermiddagen. Jag hade dock ingen prestation på att få till någon avancerad eller specifik träning utan kände att lite rörelseglädje tillsammans med de två små var precis vad jag behövde. Och att röra på sig är ju bra för dem med!

Att träna med barn är egentligen ganska enkelt. Det handlar om att göra sådan träning som de kan vara med på och har man bara lite fantasi finns det ganska mycket att välja på. Sedan är det bra att man är öppen för deras förslag så att de också får vara med och bestämma över träningen.

trana med barn 2

Jag brukar ha lite olika upplägg när jag tränar hemma med barnen. Ibland kör jag kortleksträning med Wilmer och ibland visar jag några yogapositioner de kan testa att göra. Idag letade jag fram några videor på YouTube att träna till. Vi tittade på dem och härmade YouTubern i att göra armhävningar, knäböj och vad det nu var hon gjorde. Mestadels fick jag göra mina armhävningar och situps med ett barn på antingen ryggen eller magen. Lite svårare att kunna träna exakt som man vill, men å andra sidan gav det mig en bra tyngd i övningarna.

Det roliga med att träna med barn är att man får göra något tillsammans. Att få flyga flygplan genom att ligga på mina fötter tyckte båda var väldigt roligt och när vi krälade och kröp som djur runt köksbordet skrattade vi alla. Att träningspasset inte blir så strukturerat eller målinriktat får man räkna med när man tränar med barn. Det går inte riktigt att ha det syftet då, i alla fall inte när det ena barnet är ett och ett halvt och väldigt klängig.

hemmagym

Resultatet med dagens variant på träningspass blev i alla fall rörelseglädje, gemenskap och lite rosigare kinder. Det var på en lagom och bra nivå för mig idag!

Vad tycker ni förresten om mitt lilla gym under trappan i vår hall? Det är mannen som har byggt ett ställ att ha träningsredskapen på och jag tycker det är klockren. Nu har jag alla hantlar, kettlebells, medicinbollar och yogamattor lättillgängliga och enkla att komma åt när jag ska träna ett pass hemma.

2 kommentarer

  1. Det är underbart att kunna kombinera sin träning med barnen. Springa upp och ner för pulkabacken tex.
    Vi har en yoga kortlek som är suverän och jag gillar ditt tips om kortleksträning, det ska vi testa!

Lämna en kommentar

Annons
Annons