Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Ugnsbakad gröt hallon och mango

ugnsbakad grot hallon mango

Något som både barnen och jag älskar att äta till frukost är ugnsbakad gröt. Härom kvällen när jag frågade Wilmer vad han tyckte att vi skulle äta till middag och han svarade pannkakor kom jag på att det borde fungera att servera ugnsbakad gröt även som kvällsmat. Jag kände nämligen inte för att stå och grädda en massa pannkakor och lyckligtvis tyckte även han att det var en bra idé med ugnsbakad gröt.

Vi hade påsar med hallon och mango i frysen så denna gång gjorde jag en ugnsbakad gröt hallon mango. För er som inte har gjort denna ljuvliga, söta och hälsosamma gröt tidigare kommer här receptet.

ugnsbakad grot hallon mango

Ugnsbakad gröt hallon mango

4 portioner

 • 4 dl fiberhavregryn
 • 4 tsk bakpulver
 • 2 tsk vaniljpulver
 • lite kanel
 • 2 bananer
 • 4 ägg
 • 2 dl kvarg
 • hallon
 • mango

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Mosa bananerna. Blanda ner dem tillsammans med ägg och kvarg med de torra ingredienserna. Rör om ordentligt så att du får till en jämn smet.

Fördela smeten i ugnsfasta formar. Ställ in i ugnen att grädda i ca 10 minuter.

Ta ut och ät medan de är varma. Vi åt gröten tillsammans med en klick vispad grädde. Annars passar det bra att servera den tillsammans med keso eller kvarg.

ugnsbakad grot rabarber

ugnsbakad grot blabar

Eftersom vi gillar ugnsbakad gröt hemma hos oss har jag testat att göra den i olika smakvarianter. Den ena godare än den andra!

Andra goda recept med ugnsbakad gröt:

9 kommentarer

 1. Måste erkänna att jag blev lite skeptisk till rubriken, men när jag läster så känner jag bara “att det här måste jag testa”

 2. Tack för inspirationen! Det blev gårdagens kvällsmat tillsammans med keso. Mina barn gillar också det!

 3. Håller på att laga det för första gången. Har i lite äpple och ska serveras med kvarg. Längtar tills den är färdiggräddad 😀

Lämna en kommentar

Annons
Annons