Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Yoghurtchia med keso och blåbär

yoghurtchia med keso

Jag fortsätter att tipsa om mina frukostar på burk, just eftersom jag tycker att det är så genialiskt. Att använda chiafrön och blanda ut tillsammans med något är en stående favorit. Den här gången blandade jag både naturell yoghurt och keso med chiafrön, vilket blev till en yoghurtchia med keso och blåbär. Här kommer receptet på den.

yoghurtchia med keso

Yoghurtchia med keso och blåbär

4 portioner

 • 1 dl chiafrön
 • 6 dl naturell yoghurt
 • en liten burk keso (jag använde den nya varianten proteinkeso)
 • en aning blåbärspulver
 • valfri topping (jag hade mandelspån och granatäpplekärnor)

Börja med att blanda chiafrön och naturell yoghurt i en skål. Låt stå en stund. Rör i keso och blåbärspulver tills du har en fin lila färg på yoghurtchian.

Häll upp i glasburkar och toppa dem med vad du är sugen på. Om du inte väljer att toppa med mandelspån och granatäpplekärnor är det gott att strössla kokoaflarn, kokosflingor, granola eller hackade nötter över.

yoghurtchia med keso

yoghurtchia med keso

Jag gjorde ett gäng burkar med denna yoghurtchia härom dagen och nu finns både frukost och mellanmål förberett i kylen för några dagar framåt. Perfekt!

yoghurtchia med keso

Att röra i blåbärspulver i sin chiapudding är både smart och sunt. Om man inte har blåbär hemma fungerar detta pulver som ett bra substitut, som gör det smidigt att få både god smak och färg till sin chia samtidigt som det innehåller lika bra näring som bären har.

Receptet till yoghurtchia hämtade jag inspiration till från Arla. Här hittar du ett annat härligt recept från dem som innehåller den nya proteinkeson.

5 kommentarer

 1. Åh, det ser gott ut. Jag ska kika närmare på dessa recept. Gjorde en chiapudding till mellanmål idag. Det är ju såå gott och så nyttigt. Dock behöver jag köpa in små burkar. Vart hittar du dina?
  Alltid inspirerande att kika in hos dig. Ha en fin kväll, kram.
  / Carolina

 2. Tänkte bara kolla med dig om proteinpulver. Jag brukar använda Hollistic i smoothies, muffins, bars etc. Använder du kosttillskott? Vad rekommenderar du?

  1. Jag använder faktiskt inte proteinpulver så mycket längre, mest för att det är så gott med “riktig” mat. Gillar annars Holistic proteinpulver då det inte innehåller något “skumt”.

Lämna en kommentar

Annons
Annons