Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Mina favoriter med äpplen

applen sockerfritt appelmos

Att leva utan frukt skulle vara svårt och särskilt svårt skulle det vara att leva utan äpple. Det är nog faktiskt min favorit frukt när jag tänker efter. Söt, krispig, syrliga och passar att äta till det mesta.

Att äta ett äpple som det är kan vara det godaste, men det är också gott att kombinera det på olika sätt. Här bjuder jag på mina favoriter med äpplen. Helst ska äpplet vara ett Jona Gold eller ett riktigt rött äpple. Hoppas att du inte lite äppleinspiration här!

Äpplen favoriter – mina godaste recept med äpple:

Att göra eget sockerfritt äppelmos är hur enkelt som helst och det passar att äta till så mycket. Det här äppelmoset älskar jag att ha på bananpannkakor eller till keso.

Det är också gott att mixa ner äpple i en smoothie. Drycken får då en fräsch och läskande karaktär. I min kanelbullesmoothie brukar jag ha äpple. Passar bra till kanelen och det andra i smoothien!

applen jordnotssmor banan

Mina mellanmål består ofta av äpple. Något av det godaste som finns är att skära äpplet i bitar och dippa i något nötsmörÄpplen tillsammans med jordnötssmör och knapriga jordnötter är riktigt gott.

applen hasselnotssmor

Eller så väljer man att äta äpplen med hasselnötssmör istället.

applen appelmuffins

När jag blir fikasugen passar det alltid lika bra med något äpplesött, som en sådant här äppelmuffins till exempel. Denna goda muffins åt jag efter att vi hade varit i Äppelfabriken i höstas.

Att fika äppelpaj är ju inte heller fel. Här får ni receptet på min allra godaste äppelpaj.

Kanelstekta applen recept

Avslutningsvis vill jag tipsa om mina kanelstekta äpplen. Att äta dem med keso och grädde är lyxigt gott och fungerar nästan när som helst.

Har du något annat härligt äppletips?

Lämna en kommentar

Annons
Annons