Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Workoutstories

Årets längsta cykeltur

ICA-Klassikern cykling

Klockan var kvart över sex närjag satte mig på cykelsadeln i fredags morse och började min cykling till kontoret. Cykeln jag har är inte den bästa och eftersom jag inte är en van cyklist och inte har cyklat sedan i november visste jag att det skulle ta sin tid. Därav min tidiga start.

Att det är ljust så tidigt som det är nu för tiden hjälpte verkligen och jag var taggad inför det som skulle bli min första etapp av ICA-Klassikern cykling. Jag trampade på och lyssnade under tiden på ljudbok. Om du har missat att jag ska göra ICA Klassikern kan du läsa mer om det via länken.

ICA-Klassikern cykling

ICA-Klassikern cykling

Efter att jag hade cyklat ungefär en tredjedel av de dryga 37 kilometerna till mitt jobb stannade jag till. Jag ville så gärna njuta lite av sjön och naturen där vid cykelvägen så jag passade på att äta två ägg, dricka vatten och fotografera. Med lite mat i magen var det enkelt att fortsätta cykla sedan.

ICA-Klassikern cykling

Strax intill dessa klippor, precis invid vattnet, bodde jag och mannen innan vi flyttade till hus och skaffade barn. Det är mysigt att minnas den tiden samtidigt som jag inte skulle vilja flytta tillbaka. Att bo precis vid sjön var dock väldigt trevligt.

ICA-Klassikern cykling

I skogen där jag stannade till visade små vackra blåsippor upp sig.

ICA-Klassikern cykling

ICA-Klassikern cykling

ICA-Klassikern cykling

Och det fanns massor med vitsippor också! Det är första gången jag ser både blåsippor och vitsippor i år. Fastän de vita sipporna inte riktigt hade vaknat för dagen var det väldigt fint att se dem.

Jag trampade vidare, men efter ungefär halva vägen började jag känna mig trött i benen. Jag orkade inte trycka på så snabbt i backarna som jag egentligen hade velat och varje gång jag fick stanna vid ett rödljus var jag glad. Eftersom jag inte har cyklat på fem månader gissar jag att mina ben inte var helt vana vid cykling och kanske var det dumt att starta igång cykelsäsongen med en distans på nästan 40 kilometer. Men jag hade ingen tidspress utan trampade på och tänkte att det fick ta den tid det tog.

Till slut var jag framme vid kontoret och kunde konstatera att benen var lite som spagetti. Det var ändå så värt att ta cykeln till jobbet och nu är jag taggad på att transportcykla dit snart igen. I och med denna cykeltur plus lite mer cykling har jag nu klarat av en åttondel av ICA Klassikerns Vätternrunda. Det känns bra!

ICA-Klassikern cykling

Under hela cykelturen lyssnade jag på Sofie Sarenbrants kriminalroman “Vecka 36” via Nextory. I och med det gick cyklingen så mycket enklare och jag blev helt inne i historien. Ni har väl inte missat att ni får testa Nextory gratis i en hel månad med min rabattkod?! Läs mer om erbjudandet här!

Läs här om när jag transportcyklade till jobbet i november.

Lämna en kommentar

Annons
Annons