Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Mina favoriter med blåbär

blabar favoriter

Här kommer ett inlägg som jag verkligen njuter av att få skriva. Det här är nämligen ett inlägg om blåbär med tips om mina absoluta favoriter med blåbär, det blåa bäret som är något av det godaste som finns, enligt mig.

blåbär och hallon på bricka

Mot slutet av sommaren när det börjar komma blåbär i skogen är jag lycklig. Då brukar jag dra med mig barnen in i skogen för att plocka och eftersom vi bor granne med skogen blir det ett rejält gäng med rundor i den under blåbärssäsongen.

Det går liksom inte att ha för mycket blåbär i frysen för förutom att det är gott att toppa sin yoghurt, keso eller kvarg med blåbär så finns det en mängd recept med blåbär att göra. Här kommer mina blåbärsfavoriter! Via länkarna kommer du till recepten av dessa härligheter.

blabarssmoothie

En varm sommardag är det ju som gjort för smoothieglass. Den här varianten med bland annat blåbär är fräsch, läskande och galet god!

blabarschia recept

Ett annat gott mellanmål för både barn och vuxna är blåbärschia. Denna är gjord med blåbärssoppa och chiafrön som pass och sedan toppad med naturell yoghurt, banan, björnbär och blåbär.

yoghurtchia med keso

Eller så gör man yoghurtchia med smak av blåbär. Torkat blåbärspulver är perfekt att använda till denna chiapudding eftersom det både ger fin färg och bra näring.

chiasylt blabar

Att äta blåbär till pannkakor eller våfflor är ju ljuvligt gott. Här har jag gjort en chiasylt på blåbär, vilket är super gott att variera med istället för färska bär. Denna sylt innehåller inget socker och har mycket blåbärssmak.

ugnsbakad-grot-blabar

Blåbär är gott att äta också till frukost. Något jag aldrig någonsin kommer tröttna på är ugnsbakad gröt och denna ugnsbakade gröt med blåbär är sagolikt god!

Blåbärsgröt med jordnötssås 2

Det är trevligt att variera sin frukostgröt med en annan blåbärsvariant ibland. Här har jag gjort en blåbärsgröt med jordnötssås. Kombinationen blåbär och jordnöt är oslagbar!

Blåbärspaj

Fikasugen som jag ofta är brukar jag också göra paj på blåbär ibland. Älskar att äta min blåbärspaj med både vaniljsås och vispgrädde!

Blabarsmuffins recept

Blåbärsmuffins, som de jag och Wilmer gjorde i påskas, går inte att få för många av. Åh, det vattnas verkligen i munnen när jag skriver detta!

blåbärssmoothie

blåbärssmoothie 2

Blåbärssmoothie gör jag ofta och under blåbärssäsongen är det nästan en regel att göra det varje dag. Alla i familjen älskar denna typ av smoothie och det går ju så snabbt att mixa ihop.

blabarskaka

Slutligen vill jag tipsa om något som fungerar bra både till frukost och mellanmål. Dessa blåbärskakor ser nästan ut som muffins och smakar också lite så, men innehåller bara nyttigheter.

Hoppas att ni har blivit inspirerade av mina blåbärsfavoriter. Här kan du läsa om mina favoriter med äpple.

5 kommentarer

  1. Helt klart det godaste bäret!! Jag har tre buskar i min trädgård och jag hoppas på många blåa bär i år!
    Smulpaj med blåbär och vaniljglass…oj vad gott 🙂

Lämna en kommentar

Annons
Annons