Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Mina favoriter med vattenmelon

vattenmelon

Ju närmare sommaren vi kommer desto mer blir jag sugen på somriga frukter som nektarin, persika och melon. Jag är en stor fantast av samtliga av dessa frukter, men i det här inlägget vill jag fokusera på vattenmelonen – denna saftiga, fräscha och söta melon, som läskar så gott en varm sommardag.

Trots snö (?!!) denna aprilmorgon så är jag sugen på just vattenmelon för jag tycker faktiskt att denna sommarfrukt passar bra att äta året om. Här kommer mina favoriter på recept med vattenmelon!

Vattenmelonpizza

vattenmelon-pizza

Vattenmelon favoriter:

  • Förra sommaren blev det en hype kring vattenmelonpizzan. Inget konstigt med det för det är verkligen jätte gott! Detta har jag gärna på min vattenmelonpizza: en skvätt lime, bär som jordgubbar, hallon och blåbär, någon ost som fetaost eller mozarella, frön eller nötter och balsamico. Vattenmelonpizzan är ett perfekt tillbehör till kött och kyckling eller så äter man det som ett mellanmål.
  • Vattenmelon i smoothie. Jag gillar att mixa denna sorts melon tillsammans med andra frukter som äpple och mango. Blir en fräsch och näringsrik smoothie!
  • Något väldigt svalkande och gott en varm sommardag är att mixa vattenmelon med kokosvatten. Det blir som sommar i ett glas!
  • Det är också super gott att skära ner bitar av vattenmelon i en sallad. Toppa gärna salladen med någon ost för att få sälta och fröer eller nötter för att få crunch. Här hittar ni en variant av en somrig vattenmelonsallad.

vattenmelon tarta

  • Bästa tipset för en god tårta till barnkalaset eller sommarfikat är att göra en vattenmelontårta! Det enda du behöver göra är att dela en vattenmelon på mitten, skära bort skalet och lägga den upp och ner på ett tårtfat. Bred vispad grädde över och dekorera med frukt och bär. Denna tårta brukar gillas av både stora och små! Den på bilden åt vi av när Smilla fyllde ett år i somras.

Åh, tänk sommar och vattenmelon. Visst längtar vi?!!!

3 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons