Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

Trädgårdspyssel med familjen

plantera pelargoner

Nu när våren är här spritter det i min kropp av glädje av många anledningar, bland annat för att trädgårdssäsongen börjar. Både mannen och jag är glada amatörer och tycker väldigt mycket om att hålla på i trädgården. Att rensa ogräs, plantera, fixa och planera för trädgården är sådan skön avkoppling och ett avstressande moment i vardagen. Trädgårdsfix är också en mysig aktivitet att göra tillsammans med barnen.

Igår spenderade jag och barnen en stund i trädgården på eftermiddagen. Wilmer rensade i sitt egna odlingsland medan Smilla “hjälpte” mig att plantera pelargoner.

plantera pelargoner

Det här med pelargoner är jag verkligen ingen expert på. Förra vintern valde vi att ställa in våra stora utomhuskrukor med pelargoner i garaget för att få spendera vinterhalvåret där. Det var ingen succé då de vissnade helt och aldrig kom ikapp helt sedan på sommaren.

Inför denna vinter ställde vi in pelargonerna inomhus istället. Den ena har klarat sig bra medan den andra mestadels har vissnat bort. Det var den vissnade pelargonen som vi igår tog små gröna kvistar av och planterade om i små krukor.

plantera pelargoner

I små krukor har vi nu små gröna pelargonstänglar, som förhoppningsvis ska växa och frodas. Just nu står de i fönstret i vår tvättstuga och förhoppningsvis kommer vi behöva plantera om dem i större krukor om ett tag och så småningom ställa ut dem i trädgården.

plantera pelargoner

Vi har ett planteringsbord i trädgården, som är så praktiskt och bra att stå vid när man planterar om. Det lilla huset, där krattorna och spadarna hänger, köpte jag i Curacao när jag var där för en massa år sedan.

plantera pelargoner

Inne i huset frodas den friska pelargonen, den som har klarat sig bättre under vintern. Så fort frostnätterna försvinner kommer vi ställa ut den i trädgården.

pelargon

Vi har en annan pelargon inomhus också. Här ser ni den på byrån i vardagsrummet i kvällsljuset. Just denna pelargon betyder extra mycket för mig eftersom min syster tog den som ett skott från en av min mammas pelargoner efter att hon hade gått bort. Skottet har växt upp till en fin pelargon, som verkar trivas bra hos oss. Varje gång jag ser den tänker jag på mamma och det känns fint!

Lämna en kommentar

Annons
Annons