Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Nyheter från Pukka

Pukka te

Regnet hällde ner när jag tog mig till Södermalm och Element SpaClarion Hotell igår morse. Dit hade Pukka bjudit in till pressfrukost för att visa upp sina nyheter: Pukka te med gurkmeja och Pukka te med matcha – båda gröna teer med massor utav antioxidanter.

Pukka te

Inne på Element Spa var det varmt och mysigt. Vi serverades av teerna så fort vi klev in och fick sedan fortsätta genom spa’t in till rummet där en ljuvlig raw food frukost serverades och vi fick lyssna på varför just dessa teer är så nyttiga.

Pukka te Element Spa

Pukka te Element Spa

Pukka te Element Spa

Lite kall och ruggig som jag var efter promenaden i regn blev jag väldigt sugen på att spendera en timme eller två i de varma bassängerna och duscharna i spa’t. Det fanns det inte tid till så jag får spara det till en annan gång. Men bara att vistas i miljön för en stund gav mig en varm, skön och lugnande känsla i kroppen och det var värt väldigt mycket.

Pukka te frukost

Frukosten serverades av Sthlm Raw och den hade samma tema som de nya tesorterna: gurkmeja och matcha. Vi fick en cashewyoghurt med granola. Yoghurten blev lite för intensiv i smaken för min del, men granolan var ljuvligt krispig och god.

Cashewyoghurten med passion- och gurkmejakräm bestod av cashewnötter, vanilj, avokado, gurkmeja, agave, citron samt passionsfrukt och granola var gjord av kokos, korngräs, matcha, puffad quinoa, kakaonibs, pumpafrön och chiafrön.

Pukka te matchaboll

Det fanns även raw chokladbollar med matcha på frukostbordet och de var bland de godaste rawbollar jag har ätit. De passade dessutom utmärkt att tugga på till en kopp rykande grönt Pukka te. Dessa bollar var gjorda av mandel, kokos, kakao, agave, dadlar, vanilj och matcha. Jag kommer garanterat testa att göra liknande hemma!

Pukka te

Jag träffade på Terese och Milla där och efter att vi hunnit småprata en stund samt ätit vår raw food frukost fick vi höra om dessa teers välgörande inverkan på hälsan. Pukkas teer är alltid ekologiska och görs av naturliga och näringsrika ämnen.

Gurkmeja är antiinflammatorisk och kan motverka acne, psoriasis och eksem. Den förbättrar även ämnesomsättningen och är bra för blodcirkulationen. Matcha är rik på antioxidanter och ger en uppiggande effekt.

Min favorit rent smakmässigt av dessa två teer var den med matcha!

Lämna en kommentar

Annons
Annons