Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

Listan om tid

tankar om tid Karin

Den här listan med tankar om tid florerade runt hos en hel del bloggare för några veckor sedan. Jag hittade den senast hos Katta på Bucketlife och nu vill jag dela med mig av min lista om tid.

Tankar om tid:

Vad är ditt förhållande till tid?

Jag är en tidsoptimist och vill alltid hinna med så mycket som möjligt på kortast möjliga tid. Inte så att jag hastar mig igenom uppgifter för fort eller slarvigt utan snarare att jag ofta kommer prick på minuten till ett möte för att jag hellre gör något produktivt än att ha marginaler och behöver stå och vänta.

Vilken tid på dygnet gillar du bäst?

Morgonen är helt klart min bästa tid. Jag är en morgonmänniska och är som piggast då. Sedan är det något magiskt i det faktum att dagen ligger framför en och fortfarande är orörd.

Vilken är det bästa veckodagen?

Svårt eftersom jag tycker var dag har sin charm. Men om jag ska säga någon dag så säger jag torsdagen. För något år sedan hade jag ett återkommande inslag här på bloggen som hette Torsdagspepp och det var just för att jag gillar den här dagen väldigt mycket. Det är fortfarande vardag och dagen är fylld med produktivitet, träning och vardagssysslor. Samtidigt är helgen nära och man kan ana att alla runtomkring är lite extra glada, vilket också gör mig glad.

När går tiden som snabbast?

Nu. Sedan jag fick barn har tiden accelererat allt mer och den går bara snabbare och snabbare. Jag känner mig som en gammal tant när jag säger att “tiden går snabbare ju äldre man blir”, men så är det verkligen. Jag skulle faktiskt vilja bromsa tiden lite för jag upplever att min bästa tid är nu.

När går tiden som långsammast

Jag kan inte komma på något tillfälle när den går långsamt. Faktiskt.

tankar om tid
Semester och tid med familjen gör mig lycklig

Hur länge tar det för dig att sminka dig?

Det tar tio minuter ungefär. Jag använder bara rouge, ögonbrynspenna och mascara och kan sakna den tid när jag var mer ambitiös och sminkade mig med ögonskugga, kajal och ibland läppstift. Samtidigt orkar jag inte ta mig så mycket tid till sminkningen varje dag så jag sparar extrasminket till lite festligare tillfällen.

Vilken tidsepok skulle du vilja leva i bortsett från denna?

Intressant fråga. Det finns många tider som skulle vara spännande att uppleva. Men jag skulle nog välja början av 1900-talet. Då skulle jag vilja vara en liten fågel på min mormors axel för att få följa med henne när hon var en liten flicka i början av 1900-talet. Tänk vilket anorlunda liv hon levde och det är ändå bara 100 år sedan!

Äter du fort eller sakta?

Om man jämför med min man äter jag sakta, men jag tycker att jag håller ett ganska normalt tempo. Jag gillar dock att njuta av maten och hinna känna in smakerna och därav låter jag ta det lite längre tid. Måltider som frukostar och luncher i vardagen äter jag dock snabbt eftersom jag inte har tid med annat då.

Vad gillar du mest att lägga ner tid på?

Att vara med familjen, träning, bakning, fotografering, företagande, blogg, trädgårdsarbete …. ja, ni hör. Det är en del saker jag gillar att lägga tid på.

Vad gillar du minst att lägga tid på?

Bokföring och sitta i bilköer.

Tankar om tid fodelsedagsfika
Jag skulle gärna vilja ha mer tid till bakning

När brukar du gå upp och lägga dig på vardagar?

I morse gick jag upp 05.25 och det brukar vara någon gång mellan den tiden och 06.10 som jag går upp. Mitt mål är att komma i säng mellan 22.30 och 23 på vardagarna och det brukar jag så gott som alltid lyckas med.

Ditt längsta förhållande?

Det jag har nu. Jag och mannen har varit tillsammans i drygt 12 år och gifta snart i åtta år. ♥

Vad är den längsta perioden du varit singel?

Det måste ha varit från det att jag föddes tills jag fick min första pojkvän när jag gick i fyran, vilket är tio år.

Vad skulle du gärna haft mer tid till?

Springa långpass, baka och träffa mina vänner.

Vad gjorde du för tre timmar sedan?

Eftersom klockan är 06.52 just nu så låg jag och sov för tre timmar sedan.

Vad gör du om tre timmar?

Jag sitter då i ett möte med några av bloggarna på Femina.se.

Var ser du dig själv om tio år?

Jag driver eget inom digitala medier och/eller träning, åtminstone till viss del av min tid. Vi bor i vårt hus, som vi eventuellt har byggt ut och där trädgården har växt upp till en lummig och drömmig sådan. Barnen är tonåringar och mycket tid går till att skjutsa dem hit och dit. Förhoppningsvis vill de fortfarande göra saker med sina gamla föräldrar och vi gör därför många aktiviteter ihop. På ledig tid åker vi ofta till vårt semesterboende på en trevlig och lantlig plats någonstans i Sverige.

Detta var min lista om tid. Nu skickar jag den vidare till Marja, Anna, Jessica och Evelina. Hoppas att också ni vill blogga om er tid!

8 kommentarer

  1. Haha tid är faktiskt intressant, den spelar en ett spratt lite för ofta! Och jag vet när tiden går LÅNGSAMT – har du någonsin rest på semester till typ Thailand så vet du att dom där 10 timmarna går så långsamt att du tror att tiden står still!

  2. Vad roligt att läsa din lista! Önskar att jag varmycket mer av en morgonmänniska än jag är, det där med att vara uppe innan 6 tycker jag är svårt alltså. Även om jag lägger mig i tid!

Lämna en kommentar

Annons
Annons