Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Ägg och avokadomacka

agg-och-avokadomacka-3

Jag är en sådan där smörgåsälskare och förvisso gillar jag klassikern med ost väldigt mycket. Men det finns ändå inte mycket som går upp mot en ägg och avokadomacka. Ägget ska vara lagom hårdkokt och avokadon ska vara perfekt mogen – att toppa dem på en smörgås är verkligen bland det godaste!

agg-och-avokadomacka-2

Det är skulle jag kunna äta varje dag, till alla måltider, utan att tröttna. Nu gör jag inte det eftersom det är sällan vi har så perfekt mogen avokado hemma. Men då och då till helgfrukosten pimpar jag min smörgås på detta vis och det blir lika gott varje gång.

agg-och-avokadomacka-frukost

Den frukost ni ser här var den jag åt i lördags innan jag gav mig iväg på Eurovision-äventyr. Den stod jag mig bra på under hela dagen och det var tur för det visade sig att det skulle bli en väldigt sen lunch.

agg-och-avokadomacka

Det rostade surdegsbrödet passade ypperligt som bas till denna smörgås, sedan ett tunt lager med smör och så härligheterna i form av kokt ägg och avokado. Det blev fint att pynta med lite mynta också!

fil-nekarin-bovete

fil-nekarin-bovetecrunch

Till mina smörgåsar åt jag världens godaste portion med fil, skivad nektarin och bovetecrunch, ekologisk och raw från Reneé Voltaire. Denna hade smak av ingefära, äpple och mullbär och knaprade härligt till min fil och frukt.

Bättre sätt att starta dagen på än med ägg och avokadomacka vet jag knappt.

4 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons