Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Pannkaksfest och trädgårdshäng

bananpannkaka-recept2

Den här helgen har verkligen varit helt underbar och med tanke på att nästan hela Sverige verkar ha haft helt ljuvligt sommarväder är vi inte ensamma om det. Igår spenderade vi precis hela dagen i trädgården och tillsammans med vänner och deras barn hade hade vi pannkaksfest till lunch.

Jag hade lagat två olika soppor och stekt en hel massa pannkakor. Det brukar vara ett säkert kort att bjuda på pannkakor när det kommer barn på besök och så var det också. Även alla vuxna verkade nöjda med menyn. Själv är jag förälskad i bananpannkaka och tar varje tillfälle i akt att äta den pannkakan med en massa gott på som topping. Med endast tre ingredienser går det knappt att hitta en enklare pannkaka att laga.

bananpannkaka recept

Bananpannkaka

ca sex pannkakor

  • 2 bananer
  • 2 rejäla matskedar jordnötssmör
  • 10 ägg

Vispa ihop mosad banan med jordnötssmör och ägg. Jag brukar använda en gaffel, men annars fungerar det bra att mixa alltsammans i en mixer.

Stek pannkakorna i smör eller kokosolja.

Förslag på topping – detta bjöd jag på tillsammans med pannkakorna:

  • jordgubbspuré
  • hallon
  • blåbär
  • kokosflingor
  • vispad grädde
  • vanlig jordgubbssylt (för hur mycket jag än försöker få mina barn att inte äta sockerprodukter såsom sylt och alltid har sockerfria goda alternativ så vill i alla fall sonen helst ha vanlig sylt med socker.)

bananpannkaka-recept3

Förutom att äta pannkakor i trädgården myste vi i solen och lekte med barnen. Men mest lekte de med varandra så vi vuxna hade tid att prata, dricka kaffe och fika i solen. Helt underbart!

badtunna

Framåt eftermiddagen började mannen elda i badtunnan för att vi senare på kvällen skulle kunna bada. Vi fortsatte att hänga i trädgården hela resten av dagen. Vännerna åkte hem, vi rensade ogräs och barnen sprang runt.

grillmiddag

Vi startade igång grillen och åt grillmiddagen ute. Det blev vegoburgare och korv. Enkel mat, som går snabbt att göra och går att göra näringsrik med bra råvaror av det man grillar och rejält med grönsaker som tillbehör.

Mätta och nöjda hoppade vi i badtunnan och avslutade våt heldag i trädgården där. Det var årets första dopp för oss i den och jag ser fram emot många fler. För nu har sommaren börjat!

Lämna en kommentar

Annons
Annons