Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Outdoorstories

En promenad mitt i natten

promenad-natt2

Så trött som jag är på kvällarna och nätterna så blir det sällan att jag är ute och promenerar vid den tiden. Men för någon dryg vecka sedan, efter att jag hade varit på denna magiska konsert, så fick jag mig promenad på natten. Och det var faktiskt väldigt härligt!

Jag var inte direkt sugen på det först. Jag skulle egentligen ha haft en bil väntandes på mig vid stationen när jag kom fram med tåget vid ett-snåret, men av olika anledningar så var det inte så och eftersom vi bor en bit från stationen så innebar det ett promenad på en halvtimme innan jag skulle vara hemma.

Fötterna var rätt så trötta redan innan promenaden, men jag hade i alla fall fotriktiga skor. Att jag hade två väskor och två kassar att släpa på var kanske inte optimalt, men de kändes inte så tunga när jag väl började gå.

promenad-natt

Att promenera samma väg som man har gjort så många gånger i dagsljus, men att istället göra det mitt i natten, ger verkligen en helt annan upplevelse och det känns som man är på en helt annan plats. Att det samtidigt är helt tyst och man inte möter en enda människa under hela den halvtimmes långa promenaden är också ganska konstigt och samtidigt magiskt.

Jag som annars är väldigt trött på kvällarna var hur pigg som helst när jag gick där vid ett-halv två tiden på natten. Antagligen var jag fortfarande lite hög efter den helt fantastiska Adele-konserten, men så var det också energigivande att vara ute och röra på sig.

promenad-natten

När jag sedan var hemma vid vårt hus var klockan halv två och hade det inte varit för att jag skulle upp tidigt morgonen därpå för att ta hand om barnen så hade jag kunnat fortsätta promenera en stund till eller i alla fall sitta uppe med en kopp te. Men jag var klok nog och gick och lade mig istället.

Denna nattliga promenad gjorde jag i slutet av april. Då var natten mörk och kompakt. Snart är vi framme vid den tid när nätterna är ljusa. Då vill jag verkligen ut och promenera på natten!

Lämna en kommentar

Annons
Annons