Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Gazpacho – läskande god sommarsoppa

gazpacho-recept1

Nu när sommarvärmen är här passar kalla soppor som gazpacho ypperligt. När vi hade lunchbjudning i söndags gjorde jag en kall gazpacho och bjöd på tillsammans med pannkakorna. Det var faktiskt första gången jag gjorde denna soppa och med tanke på hur lätt det var och hur gott den smakade kommer jag garanterat göra den fler gånger i sommar. Här kommer receptet på en läskande och god gazpacho.

gazpacho-recept-mixer

Gazpacho

räcker till 6-8 glas

  • en halv gul lök
  • sex tomater alternativt två burkar med hela tomater
  • 1 grön paprika
  • 1 röd paprika
  • 3/4 gurka
  • 1 dl olivolja
  • 1/2 dl vinäger
  • salt och svartpeppar
  • mynta, koriander eller annan ört att toppa med

Hacka lök och grönsaker fint. Spara lite av paprika- och gurkhacket till toppingen och lägg resten av det du hackat i en mixer. Häll i olja och vinäger, mixa tills du får en slät soppa. Smaka av med salt och peppar.

Ställ din gazpacho i kylen så att den håller sig kall.

När det är dags att servera häller du upp den i glas och toppar med hackad paprika och gurka samt koriander eller annan ört.

gazpacho-recept

gazpacho-recept2

Vi drack gazpacho som en förrätt, men det kan också fungera som en enklare lunch tillsammans med baguette eller annat bröd. En svalkande och smakrik sommarsoppa när den är som bäst!

Lämna en kommentar

Annons
Annons