Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

Min söndag

borta-bra-men-hemma-bast-min-sondag

Jag hade sett fram emot att få en sovmorgon och vakna till ett tyst hus. Jag skulle ha tassat upp och efter en kaffe gått ut på en morgonpromenad. Kanske lyssna på en podd och plocka några blommor, men framför allt gå i rask takt utan att behöva vänta in någon eller dra en vagn. Sedan skulle jag ha ätit en god och långsam frukost framför TV´n med Nyhetsmorgon på.

När jag gjort mig klar skulle min söndag ha fortsatt med att jag skulle ha åkt till affären för att handla hem mat, också det i ensamhet. Det hade varit så skönt att få göra det utan barn, att gå runt bland hyllorna och diskarna, välja mat med omsorg och inte behöva tänka på mer än bara mig själv och maten.

Efter det skulle jag ha satt mig i bilen och åkt till Östhammar för att hämta hem barnen, som varit där hos farmor under helgen.

Nu blev det inte så. Strax före klockan sex på söndag morgonen ringde min telefon. Det var barnens farmor som ringde och berättade att Wilmer hade spytt flera gånger under natten och hade hög feber. Stackarn! Jag kunde glömma min sovmorgon och hoppade in i bilen för att hämta hem barnen tidigare än planerat.

min-sondag

Det viktigaste är så klart att barnen mår bra så att jag fick offra min egna förmiddag för att åka till dem var en självklarhet. Jag tyckte så synd om min lille pojke, som hade mått så dåligt under natten. Sådan tur var började han må bättre redan under bilfärden hem och vidare under dagen igår. Vi spenderade för säkerhets skull hela resten av dagen inomhus och myste med böcker och TV så mycket vi kunde.

Eftersom det blåste och var ruggigt ute var det ganska skönt att inte behöva gå ut mer den dagen. Både jag och Wilmer tycker att Gladiatorerna är ett bra program så vi tittade på gårdagens avsnitt av det.

min-sondag-overnight-oats-5

Min plan hade varit att äta overnight oats till frukost. Hade gjort i ordning en burk med havregryn och chiafrön i kokosmjölk dagen innan. På söndag morgonen skulle jag ha toppat den med färsk mango och passionsfrukt. Nu fick jag göra i ordning den på eftermiddagen istället för att äta den idag till frukost .

min-sondag-overnight-oats-1

min-sondag-overnight-oats-4

Visst hade det varit mysigt att äta denna goda gröt i ensamhet på söndagen. Men att få starta sin vecka med den på måndagen istället känns helt okej också!

min-sondag-overnight-oats-3

min-sondag-overnight-oats-2

Vår Wilmer är mycket piggare nu. Verkar som att det är hundarna hos farmor som gav honom denna reaktion och vi behöver kolla upp vad det är för slags allergi han har egentligen. Idag får han vara hemma från förskolan för säkerhets skull, men kommer nog kunna gå imorgon igen.

Ha en härlig måndag!

Lämna en kommentar

Annons
Annons