Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Workoutstories

Just do it!

strategi-malsattning

När jag sätter träningsmål, eller andra slags mål för den delen, ser jag till att sätta realistiska mål, som fortfarande är utmanande. Jag tycker om att vara ganska aggressiv i min målsättning för känslan när jag sedan når mitt mål blir så mycket härligare då.

I detta inlägg vill jag skriva om strategisk målsättning och tipsa dig om hur du kan ta dig an det mål du har satt upp för dig. Det är egentligen inte så komplicerat. För det handlar om att bara göra det. Just do it!

strategi-malsattning-2

När du har satt upp ditt träningsmål, som ska vara realistiskt, utmanande och inspirerande, så ska du sätta igång direkt. Det finns liksom inget att vänta på. Vänta inte till imorgon eller tills på måndag. Gör det idag.

För att klara av ett visst mål behövs egentligen inte en talang för det man ska göra. Det handlar mycket mer om att ha viljan och vara dedikerad till att jobba för att nå målet.

strategi-malsattning-3

I ett av de senare avsnitten av Styrkebyrån refererade Clara och Johanna till ett Instagram-konto, som har tagit upp en lista med tio punkter. Dessa punkter har med målsättning att göra och att det inte krävs någon talang för att klara av det man sätter upp för sig. Tycker denna lista var klockren så här kommer den.

Strategisk målsättning – tio saker som inte kräver någon talang:

  • Kom i tid
  • Arbetsmoral
  • Insats
  • Kroppsspråk
  • Var förberedd
  • Energi
  • Attityd
  • Passion
  • Var öppen för att bli coachad
  • Gör det lilla extra

Dessa punkter går ju att applicera för både träningsmål och andra slags målsättningar i livet. De kräver ingen som helst talang och alla kan göra dem!

strategi-malsattning-4

När jag läser listan inser jag att detta är väldigt mycket såsom jag ser på allt jag tar mig för. Vill man så kan man. Ja, då går det faktiskt att göra det mesta här i livet!

strategi-malsattning-5

strategi-malsattning-6

Jag tänkte på det här igår eftermiddag när jag gick vägen från stationen till förskolan. Den vägen är inte speciellt lång och ändå hann jag passera en massa blommande träd och buskar. Att få promenera i en sådan miljö ger inspiration till att sätta upp alla möjliga slags mål.

Lämna en kommentar

Annons
Annons