Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Workoutstories

Morgonträning under körsbärsträden

Traning korsbarstrad

Jag dealade med mig själv igår morse. Hade från början tänkt att springa ett milpass och ena halvan av mig sade att jag skulle göra det. Löpning är ju ändå så härligt och eftersom morgonen var så ljus och solig kändes det som det bästa alternativet. Den andra halvan av mig tyckte att jag skulle träna ett skonsammare träningspass än löpning. Jag hade nämligen gått runt hela helgen med en smärta i ena skinkan. Det var mer än bara träningsvärk och eftersom jag känner min kropp visste jag att det berodde på att den blivit överbelastad i någon mån. Min gissning var att det berodde på en kombination av löpning två dagar i rad och mycket promenader i höga klackar på fredag kvällen.

Smärtan fanns kvar till viss del på måndag morgonen och när jag provade att springa lite grann kändes det inte alls bra. Så jag lät det kloka förnuftet hos mig få bestämma att jag skulle träna något annat än löpning denna morgon.

korsbarstrad traning

Körsbärsträden i Kungsträdgården är verkligen som vackrast just nu och jag beslöt mig för att unna mig ett träningspass under de rosa grenverken. Jag lämnade av väskan på kontoret och joggade sedan försiktigt till Kungsträdgården. Intill en av parkbänkarna där tränade jag ett pass styrka med inslag av yoga. Precis vad jag och min kropp behövde!

traning-under-korsbarstrad

traning-korsbarstrad

Förutom de rosa blommorna fick jag också sällskap av solen. Där och då saknade jag inte löpningen alls utan kände att det var helt rätt beslut att träna på denna plats istället.

Traning korsbarstrad

Traning korsbarstrad

Övningarna jag gjorde anpassade jag efter hur det kändes i kroppen. Det fungerade fint att göra armhävningar, dips mot bänk, sned planka och olika yogaövningar eftersom jag då inte behövde koppla på rumpmusklerna. Det fungerade även att träna knäböj och utfall, men jag var noga med att stretcha rumpan efter de olika övningarna. Och faktum var att efter det träningspasset hade jag mindre ont i rumpan än innan.

traning-korsbarstrad-kungsan

korsbarstrad traning

Traning korsbarstrad

Att få träna i en vacker miljö gör så mycket för upplevelsen. Jag väljer alltid hellre att träna där det är vackert än att jag ska träna på ett visst sätt. Jag tror stenhårt på att fylla alla sina sinnen så mycket som möjligt. Då blir träningen mer av en helhetsupplevelse och chansen att man vill träna igen är större.

traning korsbarstraden

Såhär dagen efter är smärtan i min skinka helt borta och jag kan tacka gårdagens träningspass för det!

Läs detta om körsbärsträden i Kungsträdgården och här finns de också med.

5 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons