Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Veckans godaste mat

veckans-mat-quornburgare3

Det är bara fredag morgon än och ändå vill jag redan dela med mig av veckans godaste i matväg. Men det är för att jag med allra största säkerhet har ätit så pass goda måltider så långt denna vecka att jag är säker på att de kommer toppa veckan. Och om de inte skulle göra det får jag uppdatera er på söndag. Här kommer lite från min veckomeny.

veckans-mat-quornburgare

Vi börjar med den vegetariska och mycket goda lunch som jag och barnen åt igår: vegoburgare från Quorn med sötpotatis pommes och chilisalsa med chiafrön. Jag gillar verkligen Quorns burgare och äter de hellre än burgare på kött även fast jag inte är vegetarian. Chilisalsan som jag gjorde till fick jag tips av från Quorn när de skickade hem ett bud till mig. Den hade ett härligt sting och chiafröna gjorde att den blev lite tjockare i konsistensen.

veckans-mat-quornburgare2

Sötpotatis pommes är bland det godaste jag vet och de lyfte verkligen denna måltid till skyarna.

Här har ni ett annat gott recept på vegoburgare med Quorn. De gjorde jag själv på Quornfärs och bönor.

veckans-mat-spoons

veckans-mat-spoons

En middag tidigare i veckan när vi inte hade så mycket tid till att laga mat blev grytorna och sopporna från Spoons vår räddning. Dessa färdigrätter är verkligen smakrika och goda samtidigt som de innehåller bra näring och inga onödiga tillsatser. Massor med tummar upp från mig!

Jag har än så länge bara testat butternutsoppan, men har på känn att alla andra soppor och grytor också är goda.

veckans-mat-bonpasta

Något som jag gillar är alla olika varianter på pasta som finns nu för tiden. Igår kväll blev det bönpasta med pesto, kyckling och riven grana padano. Det är mat jag aldrig kan tröttna på!

Lämna en kommentar

Annons
Annons