Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Outdoorstories

En magisk morgon i trädgården

yoga-utomhus-2

När det blir ljust så tidigt på morgonen som det blir nu för tiden är det så mycket enklare att komma upp på morgonen. Denna vecka har jag haft disciplinen att väcka mig själv extra tidigt för att jag har velat få till ordentligt med morgonträning utomhus innan dagen drar igång på riktigt.

Igår tassade jag ut i trädgården vid halv sex-snåret på morgonen och konstaterade att luften var kylig och samtidigt frisk och skön. Jag drog fram yogamattan för ett pass yoga utomhus.

yoga-utomhus-5

Hela trädgården låg fortfarande i skugga, men jag såg att solen sken starkt på andra sidan huset och förstod att den snart skulle lysa även på den plats där jag befann mig med min yogamatta.

yoga-utomhus-3

Det kändes så rätt att börja dagen där på yogamattan och låta kroppen värmas och mjukas upp av solhälsningar. Runt omkring mig var det helt tyst och jag kunde fokusera helt på yogan och i stunden.

yoga-utomhus-4

yoga-utomhus-6

Det var vackert och njutbart, men det var ändå ganska så kallt. Jag behåll den tjocka tröjan på och trotsade kylan en stund till, bara för att det var så fint att få vara där.

yoga-utomhus-7

yoga-utomhus

Solen närmade sig platsen jag var på allt med och när jag hade yogat klart där ute skymtade den bakom träden och spred ett magiskt ljus.

yoga-utomhus

Den där ljuvliga morgonstunden i trädgården påminde mig om när jag yogade utomhus i trädgården en gång förra sommaren. Jag minns att jag också den gången var helt fascinerad av att det var så magiskt och härligt. Nu när jag vet detta kommer jag se till att låta yoga utomhus bli en vana för resten av denna sommar.

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons