Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

21-dagars utmaningen

21-dagars-utmaningen-1

På jobbet är det många av oss som håller på med 21-dagars utmaningen. Vad är nu det?, kanske du tänker. Jo, det är att skriva ner tre positiva saker varje dag i 21 dagar. Det tar ju som bekant ett tag att sätta en ny vana och om man gör något i 21 dagar ska det tydligen vara stor chans att man har lyckats få in det som en vana.

21-dagars-utmaningen-2

Efter att ha skrivit ner tre positiva saker om mig själv i 21 dagar är min förhoppning att det ska komma automatiskt av sig själv, att jag naturligt ska komma på positiva saker av mig själv utan att behöva verka fram dem. För när man ser på saker och ting positivt så blir allt så mycket enklare och härligare.

Än så länge har jag gjort detta i en dryg vecka. Här tänkte jag dela med av de positiva tankar jag har haft hittills. Det är verkligen en blandning mellan högt och lågt!

21-dagars-utmaningen-3

21-dagars utmaningen – tre positiva tankar om dagen:

Jag har ett jobb som jag älskar
Jag har en familj som jag älskar
Jag fick springa imorse

Jag är mätt i magen
Det är fredag och sovmorgon imorgon
Vår trädgård är så ljuvlig

Jag bor i ett land i fred
När jag lägger mig på kudden somnar jag direkt och det är så skönt
Jag har vänner som bryr sig om mig på riktigt

Jag är glad att vara människa och inte ett djur
Barnen har nu sommarlov
Jag åt hemgjord pesto till lunch. Så gott!

Det är midnatt och jag kan ändå gå utan jacka ute
Vi behöver inte räkna dagarna till nästa lön
Jag känner sådan glädje och tacksamhet till livet

Jag har haft en super rolig kväll med teamet
Jag är trygg i mig själv och det jag står för
Mina ben kan bära mig flera mil!

Jag är frisk och skadefri
Jag har en dag kvar till semester
Sommaren är här på allvar!

21-dagars-utmaningen-4

Bilderna tog jag en morgon när jag promenerade bort till Djurgården. Just den morgonen minns jag att jag kände sådan tacksamhet och glädje. Men rent generellt känner jag glädje och tacksamhet väldigt ofta och den här 21-dagars utmaningen hjälper mig med det.

Någon mer som vill testa att göra 21-dagars utmaningen?

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons