Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Helgens goda – några av mina favoriter

helgens-goda-valio-ost

Om jag inte skulle ha några regler kring mat för min egen del skulle jag antagligen äta godis, kakor och glass varje dag. Eller egentligen tror jag inte det, men det är nog också för att det är så naturligt för mig nu att jag inte äter det dagligen. För mig fungerar det ypperligt bra att tänka 20/80 kring maten, det vill säga 80% av det jag äter är hälsosamt och näringsrikt medan 20% får vara precis det jag är sugen på.

Det faller sig naturligt för mig att jag måndag till fredag enbart äter bra hälsosam mat, som är hög på näring och på lördag och söndag äter det jag känner för, oavsett näringsvärde eller innehåll. Jag har ätit på det här sättet i så pass många år nu att det har blivit till min livsstil. Det finns några favoriter som jag ofta återkommer till på helgerna och det är smörgåsar, godis och glass. Här delar jag med mig av helgens goda denna helg i form av två godbitar jag har njutit av.

helgens-goda-valio-ost-rostat-brod

Rostat bröd med smör, marmelad och ost. Finns det något godare?! Jag äter det gärna till både frukost och middag på helgerna. Nu senast gjorde jag det med en ny färdigskivad ost från Valio. Gräddosten var min favorit!

helgens-goda-glasskex-2

Och så glass då. Till lördagens fika hittade jag på en ny sorts glass. Inspirerad av GB Sandwich gjorde jag en slags smörgås av Mariekex och vaniljglass, toppad med chokladsås.

helgens-goda-glass-kex

Har ni testat Hard Topping från O’hoj? Denna sås hårdnar så fort den kommer i kontakt med kyla så när man ringlar den på glassen stelnar den till ett härligt chokladtäcke.

helgens-goda-glasskex

Detta glassfika var ljuvligt gott och kommer garanterat göras igen!

Lämna en kommentar

Annons
Annons