Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Min egna knäckepizza

knackepizza-4

Ända sedan jag lagade min egna knäckepizza tillsammans med Leksands och sedan smakade på deras egna knäckepizza som finns att köpa i butik har jag velat göra min egna knäckepizza hemma. Visserligen gjorde jag en för typ tre år sedan, men det är lite för länge sedan för att jag ska ha några bestående minnen av den upplevelsen.

knackepizza-3

Så. Igår lagade jag knäckepizza till oss till middag. Det blev en härlig variant med kalkon, oliver, tomat och oregano. Kryddade den med tacosås för att den skulle bli lite spicy. Det var gott att toppa den med bladspenat efter att den var klar i ugnen och sedan åt vi den tillsammans med riven morot.

knackepizza-2

Knäckepizza är verkligen så enkelt att göra. Bara ta vad man har hemma och toppa med. Och så behöver man ha stora runda knäckebrödskakor, helst från Leksands, hemma också såklart. Men det har i alla fall vi alltid! Här kommer receptet på min knäckepizza från igår.

Knäckepizza recept

2 stora pizzor

  • 2 runda knäckebrödsskivor
  • 1 burk tomatkross
  • lite tacosås
  • 100-200 gram kalkon
  • en halv burk oliver
  • en halv ask körsbärstomater
  • en bit ost
  • torkad oregano

Lägg knäckebrödsskivorna på plåtar med bakplåtspapper. Bred tomatkross och tacosås på dem. Toppa dem med kalkon, hackad i mindre bitar, samt delade oliver och körsbärstomater. Riv osten och strö över pizzorna. Avsluta med att strö oregano över.

Ställ in plåtarna i ugnen på varmluftsläget och ca 200 grader i 10 minuter. Håll lite koll på pizzorna och ta ut dem när de har fått fin färg.

knackepizza-5

knackepizza

Skär pizzorna i trekantsbitar och ät medan de är varma. Det goda med just knäckepizza är att den blir mjuk i konsistensen, men ute vid kanterna är den fortfarande knaprig och hård. Det gillar jag!

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons