Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Outdoorstories

Lördagens promenad

lordagens-promenad

Ibland kan jag sakna den tid som var när barnen var mindre och det gick att gå milslånga promenader utan problem. De låg i vagnen och sov eller var vakna och nöjda med att kuskas runt. Nu när de är snart två och fyra och ett halvt kan man inte räkna med promenader i rask takt utan avbrott. Nu får man vara glad om man kan vara ute med vagnen i en timme, men då får man räkna med ett antal avbrott för att något barn vill springa av sig eller leka med något längs vägen. Samtidigt är det såklart mysigt att de är mer av sina egna personer nu med spring i benen och starka viljor. Promenaderna får man se mer som en utflykt utan att veta innan hur lång den blir eller hur lång tid den tar.

lordagens-promenad-barnen

I fredags hade vi gått förbi fårhagen och sett att nya får och små lammungar nyligen kommit dit så lördagens promenad fick bli just till denna fårhage.

lordagens-promenad-farhage

Fåren och lammen var där, men de gömde sig ganska långt borta i hagen, bakom det höga gräset, och vi hade lite svårt att se dem. Wilmer sjöng “Bä, bä, vita lamm” för full hals för att locka dem till oss, men de blev nog snarare skrämda av det. Efter ett kort stopp vid hagen gick vi vidare mot affären i centrum istället.

Wilmer varvade att gå och sitta i vagn, men mestadels satt han i vagnen och jag kunde gå med raska steg.
lordagens-promenad-2

På vägen hem från affären började det regna och båda barnen fick krypa in under regnskydden. Smilla somnade, men Wilmer ville snart ut ur vagnen igen. När det hade slutat regna gick han i sakta mak och blåste såpbubblor. Tur att vi inte hade bråttom och dagar när vi inte har någon tid att passa försöker jag låta barnen få styra tempot så mycket som möjligt. Det är en bra övning för mig som annars helst vill att allt ska gå snabbt och göras effektivt.

Fördelen med lördagens långsamma promenad var att jag hann njuta av alla blommor längst med vägen desto mer. Några av dem plockade jag till och med med mig hem.

Lämna en kommentar

Annons
Annons