Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Sushi Bowl

sushi-bowl-2

Det har florerat en del Sushi Bowls i mitt flöde den senaste tiden och äntligen har jag gjort min egna Sushi Bowl. En väldigt fin Sushi Bowl inspirerade Fanny med för ett tag sedan och nu tänkte jag berätta hur jag gjorde min Sushi Bowl. Nog för att jag älskar sushi, men en Sushi Bowl är verkligen världsgott!

sushi-bowl-3

Det som är fiffigt med en Sushi Bowl är att du kan välja dina favoriter från sushi själv. Variera mellan lax, räkor och tonfisk, ha gärna med avokado och ta de grönsaker som är dina favoriter. En god dippsås är ett krav och där kan du välja mellan att göra en variant med soya, wasabi och färsk ingefära eller en variant lik den jag gjorde med smak av soya, jordnöt, lime och chili. För att få med den karaktäristiska smaken av sjögräs från nori-arket kan man klippa små bitar av den och toppa tallriken med dem.

Jag har massor med idéer på andra varianter av Sushi Bowls som jag vill göra. Men nu till den variant jag gjorde igår till middag.

sushi-bowl-4

Sushi Bowl

  • quinoa – jag hade en blandvariant med röd, svart och vit quinoa
  • gravad lax
  • morot
  • gurka
  • broccoli
  • avokado
  • dippsås: soya, jordnötssmör, lime, sambal oelek, svartpeppar
  • garnering: nori-ark, chiafrön, sesamfrön

Koka quinoan. Skala moroten och strimla den med skalaren. Skär gurkan i stavar. Fördela broccolin i små buketter. Skär avokadon i smala skivor.

Lägg upp quinoa, grönsaker, avokado och lax på en tallrik.

Blanda till dippsåsen och häll upp den i en liten skål. Garnera slutligen med klippt nori-ark, chiafrön och sesamfrön.

sushi-bowl-5

sushi-bowl-6

Det här var min middag igår och det var verkligen hur gott som helst! Utöver denna tallrik gjorde jag också vanlig sushi med quinoa, som Smilla fick. Hon åt av sushin och smaskade ljudligt. Så bra betyg fick den!

Återkommer med recept på sushin med quinoa. Men först tycker jag att du ska testa att göra en Sushi Bowl!

Lämna en kommentar

Annons
Annons