Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Outdoorstories

I vår trädgård just nu

tradgarden-jordgubbar

Det händer mycket i vår trädgård just nu. Blommorna sprakar i olika färger, gräset växer och vi börjar få en del bär i trädgårdsodlingarna. Jag njuter av allt detta och ser fram emot hela långa sommaren, som kommer bjuda på så mycket vackert och gott.

Just nu har vi massor med klasar av vita jordgubbar i barnens pallkragar. Några har blivit svagt rosa, men de allra flesta är fortfarande vita. Om vi bara får några dagar i rad med solsken så kommer nog många av dem mogna ganska snabbt. Tänk om vi kunde få egna jordgubbar till midsommar!

tradgarden-forsta-jordgubben

Igår granskade vi jordgubbslanden och hittade faktiskt en jordgubbe som var alldeles röd och mogen. Vilken lycka! Det var Smilla som fick den och hon mumsade ljudligt en lång stund. Det var mycket “nam nam” från henne och hon försökte plocka av de vita gubbarna också. Hon ville nog så gärna kunna smaka på fler av de söta jordgubbarna. Men även hon måste vänta lite till.

tradgarden-harungar

Förutom blommor och bär har vi en del djur i trädgården också. I en gammal tom odlingskruka av plast bosatte sig ett fågelpar för några veckor sig och sedan en tid tillbaka har de kläckt ägg och nu finns där en fyra-fem fågelungar som ständigt gapar efter mat.

Och så har vi haft en hel kull med harungar i vår rosrabatt! Vi upptäckte dem i början av förra veckan. Flera små söta harungar låg och tryckte i buskarna medan harmamman sprang fram och tillbaka med mat till dem. Ett par dygn senare var de försvunna därifrån och nu är det bara en harunge kvar på tomten. Den ligger nu och trycker vid vår friggebod. Jag hoppas att mamman fortfarande ger den mat för annars vet jag inte hur den ska klara sig. Är inte djurungar bland det sötaste som finns? Jag tycker bara så synd om dem att de är så utsatta i naturen och har svårt att klara sig.

Tänk vad mycket man kan få uppleva och upptäcka i sin trädgård!

2 kommentarer

  1. Vi upptäcker också en hel massa djur på tomten nästan varje dag. Idag var det två supersöta rådjurskalvar med sin mamma. Underbart (även om de ibland äter upp det ena och det andra i trädgården… Hittills har det inte varit så mycket iaf.).

Lämna en kommentar

Annons
Annons