Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Workoutstories

Benträning med egen kroppsvikt

bentraning-utan-vikt-knaboj-1

Nu när jag är hemma igen är jag så tacksam för att kunna ge mig ut på löparrundor och promenader och gör det därför dagligen. Att slippa vara fast i ett enda rum, om än ett stort rum, är helt underbart! Träningen på Malta gick ändå förvånansvärt bra. Jag följde mitt träningsschema till punkt och pricka och det visade sig bli en bra mix mellan styrka och kondition där jag hade träningsvärk så gott som dagligen.

Varannan dag körde jag min cirkel med nio olika övningar, som jag gjorde max repetitioner av under en minut och utförde i två varv. Galet jobbigt var det och så kul!

Det träningspass jag vill tipsa om här är ett styrketräningspass för benen, som jag körde vid ett tillfälle. Detta träningspass är beviset för att man inte behöver någon vikt eller ett enda redskap för att träna ben och rumpa trötta. Jag var rejält mör efteråt och hade träningsvärk i både baksida lår och vader i flera dagar efteråt.

Här kommer benträning utan vikter och med enbart kroppen som redskap!

bentraning-utan-vikt-knaboj

Benträning utan vikter:

Samtliga övningar i max antal repetitioner och tre set

  • Utfall
  • Knäböj
  • Höftlyft, liggande på golvet
  • Höftlyft med ett ben i luften
  • Benlyft, liggande på sidan
  • Benlyft, stående på knä
  • Vadpress, stående på en tröskel
  • Enbens-pistols
  • Utfallshopp
  • Benlyft, stående och lutande framåt

bentraning-utan-vikt-utfall-1

bentraning-utan-vikt-utfall

Det är en skön känsla att bli galet trött i benen och med tanke på att mina träningspass på Malta var de jobbigaste aktiviteterna jag gjorde där så kunde jag kötta på ordentligt. I och med att jag inte hade några vikter att tillgå körde jag desto fler repetitioner så passet tog ett tag att göra.

bentraning-utan-vikt

Efter att jag var klar med det här benträningspasset unnade jag mig själv en bonusövning för en helt annan muskelgrupp. Det blev ett gäng dips också mot balkongräcket.

Just dips gjorde jag ganska många på Malta. Nästa gång jag tipsar om träningsövningar från hotellrummet på Malta kommer jag bland annat tipsa om just en smart variant på dips som jag gjorde där.

Happy training!

Lämna en kommentar

Annons
Annons