Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Ljuvligt god brownie med mjölkchokladfrosting

brownie-mjolkchokladfrosting-recept-8

Det var någon gång i höstas som jag såg receptet på en brownie med mjölkchokladfrosting, som Maria på Made by Mary delade med sig av. Sedan dess har jag tänkt på denna brownie många gånger, men inte riktigt funnit ett bra tillfälle till att göra den. Så tidigare i somras kom det tillfället. Vi skulle ha ett gäng vänner hemma på middag och jag bakade brownien till efterrätt. Alltså, den är mäktig och väldigt chokladig, men den är också väldigt god. Om det är något du ska baka i helgen så är det denna!

brownie-mjolkchokladfrosting-recept-2

brownie-mjolkchokladfrosting-recept-3

Som ni kanske har läst tidigare så inspireras jag mycket av Maria och hennes ljuvliga recept och det var alltså inget undantag den här gången. Hennes brownie har en mörk och intensiv chokladsmak och frostingen bryter av med en ljusare och sötare chokladsmak. Pricken över I:et är de krossade Kina Snacksen, som strösslas över kakan.

Denna brownie går finfint att förbereda dagen innan. Själva kakan är till och med bra om du gör en dag innan den ska ätas, då den hinner sätta sig då. Här kommer receptet på brownie med  mjölkchokladfrosting.

brownie-mjolkchokladfrosting-recept-4

Brownie med mjölkchokladfrosting och Kina Snacks

20 bitar

Brownie:
 • 200 gram smör
 • 4 dl strösocker
 • nypa med vaniljpulver
 • 1/2 dl starkt kaffe
 • 3 dl mjöl
 • 1 dl kakao
 • 1 tsk bakpulver
 • en rejäl nypa havssalt
 • 4 ägg
 • ev. 50 gram mörk choklad, ca 70%
Frosting:
 • 300 gram rumstempererat smör
 • 300 gram smält avsvalnad mjölkchoklad (jag hade 250 gram mjölkchoklad och 50 gram mörk choklad för att få en lagom chokladhalt)
 • 1 nypa salt
 • 1,5 dl florsocker
 Topping:
 • Kinasnacks

brownie-mjolkchokladfrosting-recept-5

brownie-mjolkchokladfrosting-recept-6

Chokladbrownie:
Blanda smör, socker och vaniljpulver i en tjockbottnad kastrull. Smält samman och tillsätt sedan kaffe. Blanda noga. Rör samman mjöl, kakao, bakpulver och salt i en skål. Sikta gärna ner kakao så att det inte bildas klumpar. Vispa på låg hastighet, eller för hand, ner smörblandningen i de torra ingredienserna. Tillsätt äggen och vispa på låg hastighet till en jämn smet. Om du vill ha chocolate chip-bitar i kakan hackar du den mörka chokladen i mindre bitar och vänder ner i smeten.
Fördela smeten i en bakplåtspappersklädd form, ca 20 x 30 cm. Grädda mitt i ugnen på 150 grader i 30 minuter, eventuellt lite längre. Smeten ska vara fast i kanterna men lätt dallrig i mitten så använd en sticka och känn efter. Ta ut från ugnen och låt svalna och ställ sedan in i kylskåpet i minst 5 timmar och helst över natten.
Mjölkchokladfrosting:
Smält chokladen över ett vattenbad och låt svalna. Vispa ihop smör, florsocker och salt med låg hastighet på vispen tills det är lent, vitt och fluffigt. Tillsätt den avsvalnade smälta chokladen och vispa på lågt hastighet tills det blandat sig väl. Fördela över brownien och smula sedan Kinasnacks över kakan. Skär i portionsbitar.

brownie-mjolkchokladfrosting-recept-1

En brownie när den är som bäst, helt enkelt! ♥

 

Följ Fitness & Hälsa på Instagram och Facebook

Köp Karins Hälsoguide – en webbkurs för att hitta hälsa, balans och harmoni i livet

Lämna en kommentar

Annons
Annons