Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Chia Trifle – en frukost favorit just nu

chia-trifle-1

Sedan jag gjorde denna chiapudding trifle har jag snöat in en del på det här med Chia Trifle. Eftersom den består av tre olika lager med smoothie, chiapudding och någon slags sylt eller nötsmör går det att variera den i det oändliga. Den ger massor med bra näring, är enkel att göra sockerfri och mättar bra.

Här får ni min senaste version av en Chia Trifle, en härlig variant med smak av hallon, exotiska frukter och vanilj.

chia-trifle-2

chia-trifle-5

Chia Trifle med exotiska frukter, vanilj och hallonchiasylt

1 portion

Chiapudding:

  • 1 dl mandelmjölk (eller annan slags mjölk)
  • 1 msk chiafrön
  • en nypa vaniljpulver

Smoothie:

  • 1 dl kvarg
  • en näve exotiska gula frukter som mango, papaya och ananas
  • 1/4 banan
  • en nypa vaniljpulver

Hallonchiasylt:

  • en näve hallon
  • 1 msk chiafrön

Topping:

  • färska bär

Förbered gärna chiapuddingen och chiasylten kvällen innan genom att blanda ingredienserna i respektive skålar/burkar, se till att chiafröna är helt täckta av vätska/bär och låta stå i kylen över natten.

När det är dags att göra i ordning din chia trifle gör du smoothien genom att mixa frukter, kvarg och vaniljpulver till en slät, tjock smoothie.

Varva sedan chiapudding, smoothie och chiasylt i en burk. Toppa med bär och njut!

chia-trifle-3

Älskar dessa sommarlovsdagar när det finns tid att fixa och pilla med frukosten. När kvällarna är ljusa och jag kan gå ut och fota vid klockan 22 på kvällen. Denna chia trifle gjorde jag nämligen i ordning kvällen innan och så stod den redo för mig till frukost morgonen efter. Så bra!

chia-trifle-4
chia-trifle-6

Vem blir inte sugen på denna härlighet! Testa och gör din version av en chia trifle eller så följer du mitt recept rakt av.

chia-trifle-7

Vad tycker ni förresten om vår röda lilla japanska lönn? Är den inte fin?!!

1 kommentar

Lämna en kommentar

Annons
Annons