Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Workoutstories

Duathlon – smart sommarträning

duathlon-1

Mitt sätt att utöva swimrun på är som sagt en träningsfavorit för mig på sommaren. Utöver den finns det ett annat sätt att träna på som jag också gillar skarpt så här på sommaren och när vi är hemma. Jag kallar det för duathlon för det är ett träningspass där jag kombinerar cykling med löpning.

När jag utövar duathlon gör jag det genom att cykla till samma plats som jag helst springer till när jag tränar swimrun. På vägen dit cyklar jag förbi en hästhage och allt som oftast är hästarna där och tittar nyfiket på mig. Resten av vägen går genom skogen och jag får njuta av skuggande träd och fina sommarblommor i dikena. Jag parkerar cykeln vid sjön och springer sedan en runda.

duathlon-2

duathlon-3

Precis intill sjön ligger nämligen ett elljusspår och det är den slingan jag springer på. Än så länge har jag bara sprungit slingan ett varv när jag har varit där. Men eftersom den är på tre kilometer så tänker jag ta den minst två varv nästa gång jag är där.

duathlon-4

Slingan går till en början längs med sjön och över fält. Ungefär halvvägs springer man mer inne i skogen och det är därför perfekt att utöva duathlon på den här platsen även på sommardagar som är varma och soliga. Skogen är sval och skön och om man blir riktigt varm kan man alltid ta ett dopp i sjön efter löparrundan.

duathlon-5

duathlon-6

Det finns massor med blommor på denna plats och bara naturupplevelserna man får här är värda nog för att ge sig iväg.

duathlon-7

Sista backen av elljusspåret bär det nerför och det är då man ska satsa på en rejäl spurt. För det orkar man i det läget!

Sedan är det bara att hoppa på cykeln och trampa hem igen. Vid det laget har jag blivit rejält varm i kroppen att jag orkar ta i ordentligt på cykeln.

Duathlon, tillsammans med swimrun, det är sommarens bästa träning det!

Lämna en kommentar

Annons
Annons