Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Workoutstories

14,5 kilometers löpning

Lyckan i att springa - Karin Axelsson efter löpning

Strax efter att jag hade sprungit min första och hittills enda mara för drygt tre år sedan blev jag gravid med Smilla. Jag var tvungen att sluta med löpningen ganska tidigt i min graviditet, men kunde däremot komma igång med den igen ganska så snart efter att hon föddes. Men jag har sedan min senaste graviditet med henne inte haft några ambitioner att springa långpass utan det har blivit milen eller kortare. Så igår morse när jag gav ut för att springa ett pass var jag sugen på att springa längre än det.

Karin-lopning-15km-2

Jag ville först känna in kroppen. Eftersom jag inte sprungit längre än 10 kilometer på nästan tre år, förutom vid något tillfälle när jag sprungit runt 12 kilometer, ville jag var säker på att kroppen var redo för lite längre. Det kändes bra och jag siktade på att springa 14 kilometer.

Karin-lopning-15km-3

När hjärnan är inställd på att springa en viss sträcka då ska det mycket till för att inte klara av det. Jag malde på och matade kilometer efter kilometer utan att tänka så mycket på det. Benen gjorde vad de skulle och det gick lätt. Efter dryga sju kilometer vände jag och när jag var tillbaka vid huset kunde jag stoppa GPS’n vid exakt 14,5 kilometer. Distansrekord för mig på tre år! Men jag är säker på att om jag hade bestämt mig för att springa 20 kilometer istället så skulle jag ha klarat det.

Karin-lopning-15km-4

Karin-lopning-15km-5

Det här med att kunna springa och träna – det är verkligen sann lycka! Att bestämma sig för att springa en viss distans och sedan klara av det är träningsglädje av dess renaste form. Jag bubblade av lycka igår morse för jag känner verkligen att jag orkar springa på ett helt annat sätt nu än för något år sedan. Jag kan springa både oftare och längre, om än inte direkt snabbare. Men det gör inte så mycket.

Efter löpningen fotade jag ett gäng bilder och filmade för Snapchat. Har precis kommit igång med mitt konto där. Om du vill följa mig på Snapchat heter jag fitnesshalsa där.

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons