Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Favorit middagstillbehör och blåbärslycka

rodbetor-fetaost

De senaste veckorna har jag varit väldigt sugen på rödbetor med fetaost. Jag menar den kombinationen är verkligen bland det godaste som finns. Snacka om att jag var lycklig när jag hittade både förkokta rödbetor och fetaost i kylen efter att vi hade kommit hem från Malta.

Rödbetor och fetaost som middagstillbehör blev det självklara valet härom dagen. Jag åt så glupskt av det att jag nästan glömde bort att äta av det andra som vi åt av den måltiden.

rodbetor-fetaost-1

rodbetor-fetaost-3

Jag har tidigare skrivit om hur jag brukar göra mina rödbetor och fetaost. Precis så gjorde jag den här gången också. Att strö flingsalt och pumpafrön över hela härligheten är verkligen pricken över I:et.

rodbetor-fetaost-4

Rödbetor med fetaost tycker jag passar att äta till nästan allt. Det smakar gott till kött, kyckling och vegetariskt. Och att äta det som en sidosallad till smörgåsar är också väldigt gott.

blabar-2

blabar-skord

Utöver att vi åt av mitt favorit middagstillbehör den kvällen plockade vi också blåbär i vår skog. Snacka om blåbärslycka att vi redan har så många blåa bär i skogen! Wilmer går nu en vända i skogen flera gånger per dag och vi mumsar alla glatt i oss av dessa ljuvliga bär.

blabar

Om du liksom vi har massor med härliga blåbär att tillgå kika då in på detta inlägg med massor av bra blåbärstips. Lovar att du säkert får inspiration till hur du ska äta dina blåbär!

Tydligen är det ett bra blåbärsår i år och jag hoppas att det håller i sig hela resten av sommaren. För blåbär, näst efter rödbetor med fetaost, är väl ändå det godaste som finns!

Lämna en kommentar

Annons
Annons